Tanja Žakelj in Blaža Klemenčič začenjata sezono

Tanja Žakelj bo sezono svetovnega pokala začela na dirki dvojic v Andaluziji, Blaža Klemenčič bo dirkala na Cipru.

Objavljeno
20. februar 2015 18.17
N. G., Delo.si
N. G., Delo.si

Ljubljana - Najboljša slovenska gorska kolesarka zadnjih let Tanja Žakelj bo sezono začela na etapni dirki dvojic v Andaluziji, Blaža Klemenčič pa bo dirkala na močni preizkušnji na Cipru.

Tanja Žakelj bo med 22. in 27. februarjem nastopila na svoji prvi dirki sezone v Andaluziji. Žakljeva bo dirkala v paru z zmagovalko lanske dirke Claudio Galicio, nastopali bosta za ekipo Polar Trek. Kolesarke čaka šest maratonskih etap, končala se bo v Cordobi. Dirko organizira Mednarodna kolesarska zveza, zato bodo tekmovalke dobile točke za svetovni pokal in olimpijske igre, ki bodo prihodnje leto v Riu de Janeiru.

V Andaluziji bo potekala tudi moška dirka z zelo močno zasedbo, med drugim je prijavljena tudi najboljša ekipa zadnjih sezon Multivan Merida, za katero nastopa eden največjih zvezdnikov gorskega kolesarstva Jose Antonio Hermida.

Klemenčičeva na Cipru z najboljšimi

Blaža Klemenčič bo nastopala med 26. februarjem in 8. marcem nastopala na etapni dirki na Cipru, ki prav tako šteje za točke Mednarodne kolesarske zveze. To bo za izkušeno slovensko reprezentantko zadnji preizkus pripravljenosti pred prvim nastopom na prestižni dirki Cape Epic v Južni Afriki, kjer bo dirkala v paru s Sally Bingham.

Konkurenca na Cipru bo zelo ostra, na diriki bodo nastopile lanska zmagovalka svetovnega pokala Jolanda Neff, olimpijska prvakinja Julie Bresset, legendarna Norvežanka Gunn-Rita Dahle-Flesjaa, prva zvezdnica ženskega kolesarstva Marianne Vos in najboljša kolesarka lanske sezone Pauline Ferrand Prevot.

Po dirkah bo jasno, kako uspešno sta slovenski kolesarki trenirali v zimskem obdobju, in koliko dela jih še čaka pred najpomembnejšimi dirkami sezone.