Tom Dumoulin naslednje leto za Jumbo Vismo?

Italijanski časnik Gazzetta dello Sport poroča, da obstaja zelo velika verjetnost, da bo Tom Dumoulin okrepil nizozemsko ekipo. 

Objavljeno
09. julij 2019 12.09
Posodobljeno
09. julij 2019 13.16
Tom Dumoulin naj bi postal klubski kolega Primoža Rogliča. FOTO: Reuters
Ljubljana - V času dirke po Franciji so del karavane Toura tudi agenti kolesarjev, ki še nimajo pogodbe za naslednjo sezono ali pa si želijo zamenjati okolje. Uradno se posli lahko sklepajo od 1. avgusta dalje, že med Tourom pa bodo vsi največji prestopi dogovorjeni. Iz tabora Toma Dumoulina že nekaj časa prihajajo signali, da ni najbolj zadovoljen s Sunwebom in da si želi menjavo. 

Dumoulin je, čeprav je Tour izpustil zaradi poškodbe, zagotovo največja riba letošnje poletne tržnice, potem ko je Julian Alaphilippe že podaljšal pogodbo z Deceuninck QuickStepom. Danes je Gazzetta poročala, da je prestop Dumoulina k ekipi Jumbo Visma že dogovorjen in da bodo zadnje podrobnosti domnevno uskladili v prihodnjih dneh. 
 

Dumoulin marketinški magnet


S strani ekipe gre za smotrno potezo, njihov glavni sponzor Jumbo prihaja iz Nizozemske, zato bi bil Dumoulin zelo koristen pri njihovem trženju, popularen je tudi v Belgiji, kamor se Jumbo želi razširiti v prihodnjih letih. Precej več vprašanj pa bo ta prestop potegnil za seboj za Primoža Rogliča

Prihodnje leto bi moral biti kapetan ekipe na Touru in imeti podporo najboljših pomočnikov, a z Dumoulinom v kadru je težko verjeti, da se bo to res zgodilo, saj tudi Nizozemec že nekaj let naskakuje rumeno majico na Touru. Morda bo moral tudi Roglič razmisliti o menjavi sredine, preden še kakšno od njegovih najboljših let splava po vodi brez resnega naskoka na Tour ...
 
Viviani v Cofidis, Bennett v Deceuninck?
V teh dneh se vrti tudi šprinterski vrtiljak, veliko pa bo odvisno od končne odločitve Elie Vivianija, ki nima pogodbe za naslednjo sezono. Italijana si pri Deceunincku želijo zadržati, a je Viviani potrdil, da se resno zanima za prestop k Cofidisu, z njim naj bi odšel tudi glavni pomočnik v šprinterskem vlaku Fabio Sabatini. 

Deceuninck je zamenjavo, če gre verjeti številnim poročilom v zadnjih dneh, našel v Samu Bennettu, ki je nezadovoljen pri Bori zaradi pomanjkanja priložnosti ob boku Petra Sagana in Pascala Ackermanna.