Tratnik je v hrbet gledal le Alaphilippu

Jan Tratnik je tudi zadnji dan dirke prve kategorije po Slovaškem brez težav zadržal drugo mesto v skupnem seštevku.
Fotografija: CCC Sprandi Polkowice je bila najboljša ekipa na dirki po Slovaški. FOTO: CCC Sprandi Polkowice
Odpri galerijo
CCC Sprandi Polkowice je bila najboljša ekipa na dirki po Slovaški. FOTO: CCC Sprandi Polkowice

Na dirko po Slovaški je Jan Tratnik prišel kot branilec lanske zmage, s številko ena je bil tudi tokrat eden najbolj aktivnih kolesarjev na dirki prve kategorije z zelo močno zasedbo, na koncu pa je moral premoč priznati le Julianu Alaphilippu.

Tratnik je bil po prologu nekoliko razočaran, zato pa je toliko bolj navdušil v najtežji gorski etapi, ko je napadal tudi Alaphilippa in na koncu končal ob boku izjemnega Francoza. »Zelo vesel in ponosen sem na ta rezultat, premagal me je trenutno eden najboljših kolesarjev na svetu Alaphilippe, čestitam mu za zmago,« je po koncu dirke povedal Tratnik. 

V zadnji etapi je odločal šprint, dobil ga je Fabio Jakobsen, kolesar Adrie Mobil Dušan Rajović je končal na devetem mestu, Tratnik pa varno v glavnini. »Današnja etapa je bila dokaj normalna, hitro se je oblikoval pobeg, potem pa je QuickStep nadzoroval potek etape. Ekipa me je na koncu varno pripeljala do cilja, kjer smo dirko zaključili kot najboljša ekipa in z mojim drugim mestom v skupnem seštevku. Zelo ponosen sem na svojo ekipo, vedno so mi stali ob strani in mi pomagali, rad bi se jim zahvalil za vse, saj brez njih to ne bi bilo mogoče, To je bila, če izvzamemo ekipni kronometer v Innsbrucku, moja zadnja dirka v barvah CCC,« je zaključil Tratnik, ki se bo v naslednji sezoni preselil v vrste Bahrain Meride. 

Jan Tratnik na odru za zmagovalce, boljši je bil le Julian Alaphilippe. FOTO: CCC Sprandi Polkowice
Jan Tratnik na odru za zmagovalce, boljši je bil le Julian Alaphilippe. FOTO: CCC Sprandi Polkowice


Tratnik je tako dosegel še enega v nizu uspehov v letošnji sezoni, ki je bila zanj res uspešna, z njo si je privozil tudi povratek v elitni razred kolesarstva. Zdaj ga čaka še vrhunec sezone v vožnji na čas na svetovnem prvenstvu in po prikazanem na Slovaškem sodeč lahko z veseljem in optimizmom pričakujemo Tratnikovo vožnjo. 

Komentarji: