V spomin na Lambrechta nevtralizirali četrto etapo

Kolesarji na četrti etapi dirke po Poljski ne bodo dirkali, zapeljali se bodo od startne do ciljne črte, med njimi bodo tudi kolesarji Lotto Soudala. 
Fotografija: Bjorg Lambrecht je umrl v bolnišnici. FOTO: Lotto Soudal
Odpri galerijo
Bjorg Lambrecht je umrl v bolnišnici. FOTO: Lotto Soudal

Tragedija Bjorga Lambrechta je pretresla svetovno kolesarstvo in v takšnih trenutkih bi bilo nemogoče nadaljevati dirko, kot da se ni nič zgodilo. Direktor dirke Czeslaw Lang se je dobro odzval, že včeraj je odpovedal podelitev za najboljše in sporočil, da se bodo z Lottom dogovorili, kaj bodo storili s četrto etapo.

Na koncu so se odločili za nevtralno vožnjo od starta do cilja, kolesarji bodo prevozili le en zaključni krog, etapa bo dolga 133,7 kilometra, na njej pa ne bodo dirkali. Kolesarji Lotto Soudala so se odločili, da bodo v spomin na preminulega kolega prišli na start etape, Lang pa je že napovedal, da bodo kolesarji Lotta danes skupaj prečkali ciljno črto. 

Bjorg Lambrecht. FOTO: AFP
Bjorg Lambrecht. FOTO: AFP


Takšnih primerov je nekaj že bilo, najbolj živ je spomin na tragedijo Wouterja Weylandta na Giru leta 2011, ko so v naslednji etapi kolesarji QuickStepa prav tako skupaj prevozili ciljno črto v spomin nanj.

Smrtnih primerov je v zadnjih letih v kolesarstvu odločno preveč, ​aprila je med dirko Omloop van de Braakan zaradi zastoja srca umrl Robbert de Greef. Lani aprila je zaradi enakega vzroka med dirko Pariz–Roubaix preminil Michael Golaerts, aprila 2017 pa je v prometni nesreči v Anconi življenje izgubil italijanski kolesar Michele Scarponi.

Komentarji: