V šprintu Colbrelli presenetil Sagana in Gavirio (VIDEO)

Tretja etapa dirke po Švici je po šprintu v dežju pripadla Sonnyju Colbrelliju, ki je bil hitrejši tudi od svetovnega prvaka.
Fotografija: Sonny Colbrelli je dobil 3. etapo dirke po Švici. 
Odpri galerijo
Sonny Colbrelli je dobil 3. etapo dirke po Švici. 

Na dirki po Švici večjih sprememb v skupnem seštevku ni bilo niti v tretji etapi, favoriti za končno zmago so hranili moči za odločilne gorske etape, za etapno slavje so se spopadli specialisti za klasike in šprinterji. Pričakovano je bil med najbolj aktivnimi svetovni prvak Peter Sagan, ki je moral na koncu priznati premoč Sonnyju Colbrelliju in Fernandu Gavirii.

Sagan je napadel že na zadnjem vzponu slabih 10 kilometrov pred ciljem, nekaj časa sta njegovemu tempu lahko sledila le Wilco Kelderman in Michael Matthews, a je nato Sagan na vrhu vzpona znižal tempo in glavnina je nadoknadila nekaj metrov zaostanka. Z napadom je Slovak precej razredčil vodilno skupino, v kateri je ostalo še dobrih 30 kolesarjev. 

Ker je tempo v zadnjih kilometrih padel, so se napadi vrstili eden za drugim, še najbolje je kazalo Francozu Arthurju Vichotu, ki je bil ujet 200 metrov pred ciljem. Šprint je po levi strani najprej začel Colbrelli, Sagan je šel za njim in z enim očesom opazoval, kdaj bo šel v napad Gaviria. Ko je Kolumbijec vendarle pospešil, je bil svetovni prvak takoj za njim, poizkušal ga je prehiteti po levi strani, a med Colbrellijem in Gavirio ni bilo dovolj prostora, nastali položaj je najbolje izkoristil prav Italijan in Bahrain Meridi privozil veliko zmago. 



V vodilni skupini sta končala tudi Jan Polanc in Simon Špilak, Kristijan Koren je zaostal slabe štiri minute. 
 

Komentarji: