»V zadnjem tednu bi Primož lahko dobil kar dve etapi«

Kako spremlja dosežke Primoža Rogliča na Touru, smo povprašali reprezentančnega kolega in prijatelja Jana Tratnika.
Fotografija: Jan Tratnik verjame, da ima Primož Roglič v nogah še dovolj dinamita. 
Odpri galerijo
Jan Tratnik verjame, da ima Primož Roglič v nogah še dovolj dinamita. 

Ne le v Franciji, kolesarska vročica je zajela tudi navijače v Sloveniji, med njimi je tudi dober prijatelj Primoža Rogliča Jan Tratnik, ki dirka za poljsko ekipo CCC Sprandi Polkowice. Čeprav je ravno opravil naporen sklop priprav, prenosov etap nikakor ni želel izpustiti. 
 
»Primoža spremljam vsak dan, tudi na pripravah nisem izpustil nobene etape, po treningu in kosilu je bil vedno obvezno čas, da stiskamo pesti za Primoža. Tudi sotekmovalci iz ekipe, s katerimi smo gledali Tour, so ga pohvalili, da je res neverjeten,« je začel Tratnik, ki se je na drugi del sezone pripravljal na višinskih pripravah v Livignu. 
 
Idrijec verjame, da je Roglič v odličnem položaju: »Jaz verjamem, da bo Primož zdržal, je v odličnem položaju in kolikor ga poznam, bo poizkušal doseči še več. Ta teden bi po mojem mnenju lahko dobil kar dve etapi, v sredo mu je kratka in eksplozivna etapa pisana na kožo, zame pa bo favorit tudi na kronometru. Pravzaprav sta v zadnjem kilometru na sporedu kar dva kronometra, saj je tudi sredina etapa s 65 kilometri skoraj kot kronometer, napor bo zelo podoben.«
 

Če ne bo težav, bo na stopničkah

 
Tudi Tratnik je poudaril, da je Roglič že letos presegel samega sebe, a verjame, da sploh še ni pokazal vsega, kar zna: »Primož prvič dirka za skupni seštevek na tritedenski dirki in kar je pokazal, je tudi nam kolesarjem nepredstavljivo. Upam, da mu uspe preboj na stopničke, tega je zagotovo zmožen, pa tudi če ne, bo to zgodovinski Tour za Slovenijo. Primož je šele začel z lovom na generalne razvrstitve, tako da če že ne letos, ga bomo pa kmalu videli na najvišji stopnički. Želim mu uspešen zadnji teden, brez tehničnih in zdravstvenih težav in imam občutek, da ga bomo v Parizu videli na stopničkah. Držimo pesti!«

Tratnika bomo kmalu lahko spet spremljali na dirkah, v nedeljo ga čaka enodnevna klasika v Londonu, nato pa odhaja na dirko po Poljski, ki je vrhunec sezone za njegovo ekipo. 

Komentarji: