Van der Poel navdušil z drugo zmago pomladi

Nizozemski državni prvak Mathieu van der Poel je bil prepričljivo najboljši v šprintu peterice in slavil prvo zmago na dirkah svetovne serije. 
Fotografija: Mathieu van der Poel je zmagoslavno vzdignil roko v zrak, drugi Anthony Turgis je z njo jezno udaril po krmilu. FOTO: AFP
Odpri galerijo
Mathieu van der Poel je zmagoslavno vzdignil roko v zrak, drugi Anthony Turgis je z njo jezno udaril po krmilu. FOTO: AFP

Waregem – Klasika Dwars Door Vlaanderen si je izborila termin zadnjega preizkusa pred dirko po Flandriji, zato je bila tudi trasa letos nekoliko krajša. Peter Sagan, Greg van Avermaet, Wout van Aert in Zdenek Štybar so po zelo napornem Gent Wevelgemu dirko izpustili in se raje pripravili na nedeljsko Ronde, konkurenca pa je bila kljub vsemu zelo močna.

Odločilen je bil pobeg peterice, ki ga je več kot 40 kilometrov pred ciljem začel Mathieu van der Poel. Večkratni svetovni prvak v ciklokrosu letos prvič dirka na cesti, že lani pa je postal nizozemski državni prvak, čeprav na cestnih dirkah ni nastopal. V tej pomladi kaže izjemno pripravljenost, prvič je slavil na dirki GP Denain, tokrat pa je dobil močan šprint peterice, v kateri sta bila tudi Bob Jungels in Tiesij Benoot.

Matej Mohorič je bil cel dan v zavetrju kolesarjev QuickStepa, na koncu pa je v šprintu glavnine zaostal za prvo deseterico, privozil si je 15. mesto. Dirko bi sicer moralo zaznamovati deževno vreme, kakršno je bilo napovedano za današnji dan v Flandriji, a je glavnina dežja padla že ponoči, tako da so bili ključni odseki suhi, padcev pa posledično precej manj.



Dobro se je odrezal tudi Jan Tratnik, ki je do zadnjih desetih kilometov v glavnini pomagal v lovu na ubežnike in potrdil dobro pripravljenost, a je bila peterica v ospredju tokrat premočna, da bi jih kolesarji Bahrain Meride in Groupame FDJ, ki so opravili večino dela, lahko ujeli. 

Pravi test za Mohoriča in vse specialiste za severne klasike prihaja v nedeljo, ko bo na sporedu belgijski vrhunec z dirko po Flandriji, ki jo bo ob cesti pospremilo vsaj 500 tisoč gledalcev, glede na dobro formo Belgijcev pa bi se številka znala približati tudi milijonu. 

Matej Mohorič in Heinrich Haussler, ki je bil tokrat z 10. mestom najboljši kolesar Bahrain Meride. Foto Bahrain Merida
Matej Mohorič in Heinrich Haussler, ki je bil tokrat z 10. mestom najboljši kolesar Bahrain Meride. Foto Bahrain Merida


Na ženski dirki je slavila Ellen van Dijk, ki je bila hitrejša od Marte Bastianelli in Lucinde Brand. 
 

Komentarji: