Vivianiju parada šampionov v Madridu, Yates dobil Vuelto

Elia Viviani je dobil zadnjo šprintersko etapo v Madridu, s katero se je zaključila letošnja Vuelta. Rdečo majico je domov odnesel Simon Yates.
Fotografija: Simon Yates je v Madridu pri 26 letih zaključil svojo sedmo tritedensko dirko. FOTO: AFP
Odpri galerijo
Simon Yates je v Madridu pri 26 letih zaključil svojo sedmo tritedensko dirko. FOTO: AFP

Tretja tritedenska dirka sezone, španska Vuelta, se je za današnjo večerno parado šampionov končala v Madridu. Simon Yates je z ekipnimi kolegi v Mitchelton Scottu, tudi z Luko Mezgecom, proslavljal zmago v posebnih rdečih dresih, zares je šlo le v zaključku, ko so se šprinterji pomerili v najbolj prestižnem šprintu. 

Ta je pripadel Elii Vivianiju, čeprav je bil italijanski državni prvak v slabem položaju. Bil je preveč v ozadju, kazalo je na zmago Petra Sagana, nato pa je Viviani po levi strani našel nekaj prostora in močno pospešil ter dobil še zadnjo, 21. etapo letošnje Vuelte. 

»Zelo se mi je poznalo, da je za mano naporna dirka in dolgi trije tedni, izgubil sem ogromno moči napram prvim etapam. Naš vlak je danes razpadel dva kilometra pred ciljem, zato nisem vedel, če bom uspel pravi čas priti v ospredje. Izgledalo je, da je bilo prepozno, nato pa se mi je odprla luknja in imel sem ravno še dovolj moči za ta šprint. Odlična dirka je za mano,« je bil vesel Viviani, ki je dobil tri etape na tej Vuelti. 



Simon Yates je tako postal še tretji letošnji britanski zmagovalec tritedenskih dirk, Giro je dobil Chris Froome, čeprav je prav Yates večino dirke vodil, na Touru je blestel Geraint Thomas, tokrat pa Yates ni popustil in zasluženo je rdečo majico prinesel vse do Madrida. 

»Bil sem dolžnik te sezone in to sem zdaj popravil,« je po slavju dejal Yates in se pri tem spomnil Gira, kjer mu je rojak Froome tri etape pred koncem vzel rožnato majico vodilnega. In kot je priznal Yates: »Giro je bil dobra šola. V Španiji sem bil mirnejši in v odločilnem zadnjem tednu sem imel zato več moči.« Seveda se Britanec za uspeh ni pozabil zahvaliti ekipi.

Pozornost kolesarskega sveta se bo zdaj usmerila v naslednji vrhunec - svetovno prvenstvo v Innsbrucku, ki se bo začelo 23. septembra. 
 

Preberite še:

Komentarji: