Vprašanje razrešeno, Roglič bo nastopil na nedeljski cestni dirki

Kolesarski as Primož Roglič je zaradi bolečin razmišljal, da bi izpustil nedeljsko dirko.
Fotografija: Primož Roglič je razmislil in se odločil, da bo vendarle tekmoval na nedeljski cestni dirki na svetovnem prvenstvu v Yorkshiru. FOTO: Jure Eržen/Delo
Odpri galerijo
Primož Roglič je razmislil in se odločil, da bo vendarle tekmoval na nedeljski cestni dirki na svetovnem prvenstvu v Yorkshiru. FOTO: Jure Eržen/Delo

Potem ko je slovenski kolesarski as Primož Roglič odprl svoje nastope na svetovnem prvenstvu v Yorkshiru z včerajšnjim kronometrom, na katerem je zasedel 12. mesto, je pod vprašaj postavil svoj nastop na nedeljski cestni dirki.

»Če bom nastopil, bom kot vsi v ekipi dal vse od sebe. O nastopu pa se moramo še dogovoriti, saj me boli mišica v zadnji plati, v katero sem prejel udarec, ko sem v 19. etapi Vuelte zadel ob betonski zid. Bolečina mi to pot gotovo ni pomagala, vendar se ne bom izgovarjal nanjo, saj nisem bil niti blizu vrhu. Za naprej pa moramo najprej preveriti, kaj se dogaja s to poškodbo, in nato narediti načrt za preostanek sezone,« je včeraj povedal Zasavec.

Po današnjem treningu in pogovoru z vodstvom reprezentance pa je potrdil, da vendarle bo tekmoval. Zmagovalec Vuelte je eden ključnih članov slovenske osmerice, v kateri so še Tadej Pogačar, Jan Tratnik, Matej Mohorič, Jan Polanc, Luka Pibernik, Grega Bole in David Per.
 

Komentarji: