Vuelta: Valverde v šprintu ugnal Sagana

V zaključku osme etape sta se pričakovano pomerila svetovni prvak in nosilec zelene majice, hitrejši je bil slednji.
Fotografija: Alejandro Valverde je kralj zahtevnih šprintov. FOTO: AFP
Odpri galerijo
Alejandro Valverde je kralj zahtevnih šprintov. FOTO: AFP

Almaden - Petkova etapa je karavano nekoliko presenetila, v sobotni pa presenečenj kljub zahtevnemu zaključku ni bilo. V zadnjih petih kilometrih se je cesta cel čas rahlo vzpenjala, za prvo selekcijo je poskrbel belgijski Lotto s tempom na delu ceste, kjer je bil naklon najhujšu, a je bilo to premalo, da bi šprinterji izgubili stik. 

Dobrih 700 metrov pred ciljem je bilo na vrsti krožišče, kjer so kolesarji za 180 stopinj zamenjali smer in precej upočasnili, nato so šprint začeli kolesarji nizozemskega Lotta, sledil jim je Bahrainov Ivan Garcia, ki je v šprint popeljal prva favorita. Peter Sagan je napadel po levi strani 175 metrov pred ciljem, Alejandro Valverde je pospeševal po desni in tokrat je imel zimzeleni Španec več moči, dosegel je svojo drugo zmago na letošnji Vuelti. 



Sagan je ostal praznih rok, a je še drugi dan zapored dokazal, da prihaja v pravo formo, na tej Vuelti zagotovo še ni rekel zadnje besede. Jutri bo na sporedu najtežja etapa doslej, končala se po z vzponom ekstra kategorije, po katerem bo slika v boju za skupno zmago mnogo bolj jasna. 

Preberite še:

Komentarji: