Žakljeva tudi v Albstadtu daleč od vrha

Najboljši slovenski gorski kolesarki v tej sezoni dirke svetovnega pokala v olimpijskem krosu ne gredo najbolje od nog.

Objavljeno
22. maj 2016 16.17
Š. Ro.
Š. Ro.

Stuttgart - Potem ko je že na uvodni dirki za svetovni pokal Tanja Žakelj doživela razočaranje, najboljša slovenska gorska kolesarka in tekmovalka v olimpijskem krosu tudi na drugi postaji ni popravila vtisa. Potem ko je na EP pred dvema tednoma osvojila odlično sedmo mesto, je v nemškem Albstadtu znova zaostala za najboljšimi in osvojila šele 40. mesto Slovenska olimpijka in članica ekipe Unior Tools si je nabrala vsega skupaj deset minut in 35 sekund zaostanka.

Zmagala je Danka Annika Langvad (1:33:03) pred Švedinjo Jenny Rissveds (+1:25) in Kanadčanko Catharine Pendrel (+1:36).

»Zelo, zelo, zelo slaba dirka in se tudi zdaj katastrofalno počutim. Nisem mogla doseči tistega, kar sem si želela. Želim vedno boljše rezultate, pa nekako ne pridem do njih. Kot da se ne bi mogla 100-odstotno 'pomatrat.' Na začetku dirke sem si slušala izboriti najboljši položaj. Na druge se nisem ozirala, bile smo dokaj skupaj in tudi vzpon v štartnem krogu ni naredil neke selekcije. Vse je bilo še dosegljivo, če bi le lahko dala kaj več od sebe, a preprosto nisem mogla,« je dejala Žakljeva.

Sloenska kolesarka je v skupnem seštevku na 35. mestu (76 točk), vodi Langvadova (500 točk) pred Pendrelovo (310 točk).

V kategoriji mlajših članov do 23 let sta nastopila člana ekipe Calcit Bike. Gregor Krajnc je osvojil 51. mesto, Rok Naglič pa je bil 61. Zmagal je Novozelandec Samuel Gaze.