Zapestje Tadeja Pogačarja je povsem zaceljeno

Kolesarski zvezdnik lahko po aprilskem zlomu zapestja začne vaditi brez omejitev.
Fotografija: Tadej Pogačar se lahko začne normalno pripravljati na nove podvige. FOTO: Eric Lalmand/AFP
Odpri galerijo
Tadej Pogačar se lahko začne normalno pripravljati na nove podvige. FOTO: Eric Lalmand/AFP

Slovenski as Tadej Pogačar lahko po aprilskem zlomu zapestja vadi brez omejitev, poroča nizozemski kolesarski portal Wielerflits. Štiriindvajsetletnik s Klanca pri Komendi si je dve kosti v zapestju zlomil na spomeniku Liege-Bastogne-Liege 23. aprila, po operaciji pa je sledilo pettedensko okrevanje. Zdaj lahko po informacijah ekipe UAE Team Emirates, ki je Wielerflitsu poslala izjavo o zdravstvenem stanju, vadi brez zadržkov.

»Izvidi računalniške tomografije (CT) so pozitivni. Kosti se dobro celijo. Zdaj lahko brez omejitev trenira na cesti in bo nehal trenirati na trenažerju. Iz preventivnih razlogov bo še naprej uporabljal opornico za zapestje,« je izjavo ekipe povzel Wielerflits.

Pogačar se je po končani prvi fazi okrevanja konec maja odpravil na prvi del višinskih priprav v Sierro Nevado, pred nastopom na državnem prvenstvu v kronometru (22. junij) na Pokljuki in cestni dirki (25.) v Radovljici pa si bo ogledal še nekatere ključne etape za prihajajočo dirko po Franciji. Ta se bo začela 1. julija v Baskiji.

Dvakratni zmagovalec Toura (2020, 2021) bo na francoski pentlji glavni favorit za skupno zmago ob lanskem zmagovalcu, Dancu Jonasu Vingegaardu (Jumbo-Visma). Ta trenutno prepričljivo vodi na enotedenski dirki po Dofineji.

Preberite še:

Komentarji: