Žiga Jerman odlično formo kronal še z zmago na Madžarskem

Mladi kolesar Roga Žiga Jerman je na drugi etapi dirke po Madžarski zmagal in oblekel tudi majico najboljšega po točkah.

Objavljeno
29. junij 2017 21.03
hočevar dirka po sloveniji
Nejc Grilc
Nejc Grilc

Siofok - Dirka po Madžarski se za kolesarje ljubljanskega Roga razpleta sanjsko. Drugo etapo dirke v okolici Blatnega jezera je po šprintu manjše skupine dobil Žiga Jerman, ki je oblekel tudi majico najboljšega kolesarja po točkah in rumeno majico vodilnega v skupnem seštevku. 

Dirka se je začela s kilometer dolgim prologom v torek, kjer je Jerman zasedel deveto, Tilen Finkšt pa deseto mesto. »Včerajšnja druga etapa je bila po 80 kilometrih nevtralizirana zaradi hudega neurja, novopečeni slovenski prvak do 23 let pa je priložnost dočakal v tretji etapi. V zaključek je prišla manjša skupina, v kateri je bilo okrog 30 kolesarjev. Fantje so Jermana potegnili v ospredje, Žiga pa je nato 200 metrov pred ciljem skočil iz ovinka in prišprintal do zmage, s tem je oblekel tudi majico vodilnega v skupnem seštevku,« se je z Madžarske za Delo oglasil trener Roga Marko Polanc. 

Jerman nadaljuje z nizanjem uspehov v zadnjem obdobju, potem ko je nekaj časa nosil belo majico najboljšega na dirki po Sloveniji, je v prvi skupini končal tudi državno prvenstvo v Kranju. Do konca dirke druge kategorije bo imel še tri priložnosti. Jutrišnja etapa je spet namenjena šprinterjem, o končni zmagi pa se bo odločalo v soboto. Jerman ima trenutno v skupnem seštevku enak čas kot danes drugouvrščeni Scott Sunderland, a bo majico jutri nosil mladi slovenski kolesar. 

»Jutri se bomo odločili, kako bomo pristopili k dirki, ali bomo branili rumeno majico, ali pa bomo drugim ekipam prepustili lov na ubežnike. Dirko bo odločila četrta etapa, ki prečka tudi okrog osem kilometrov dolg položen vzpon, kjer bomo poizkusili biti v ospredju s Tadejem Pogačarjem,« je še povedal Polanc. Dirka se bo z novo preizkušnjo šprinterjev končala v nedeljo.