Zimmermannu šesta etapa Dofineje, Vingegaard zadržal vodstvo

Nemški kolesar je bil najhitrejši v šesti etapi dirke po Dofineji.
Fotografija: Georg Zimmermann je izkoristil današnjo priložnost. FOTO: Anne-Christine Poujoulat/AFP
Odpri galerijo
Georg Zimmermann je izkoristil današnjo priložnost. FOTO: Anne-Christine Poujoulat/AFP

Nemec Georg Zimmermann je zmagovalec šeste etape dirke po Dofineji. Na 170 kilometrov dolgi preizkušnji med Nantuo in Crest-Volandom je kolesar ekipe Intermarche Circus Wanty za sekundo ugnal Francoza Mathieuja Burgaudeauja, za osem pa Španca Jonathana Castrovieja. Skupno vodstvo je zdržal Danec Jonas Vingegaard (Jumbo Visma).

Karavana je danes morala premagati po dva vzpona druge in tretje težavnostne kategorije. Pri vsem tem se je najbolje znašel 25-letni Zimmermann, ki je sopotnika v begu ugnal po napadu v zadnjih metrih etape. Za dodatnih sedem sekund je zaostal še en udeleženec pobega Castroviejo, medtem ko je glavnina ciljno črto prevozila 48 sekund za zmagovalcem. V njej je bil tudi Vingegaard, ki je z 11. mestom zadržal skupno vodstvo.

Šestindvajsetletni Danec, lanski zmagovalec dirke po Franciji ter klubski sotekmovalec Primoža Rogliča in Jana Tratnika pri nizozemski ekipi, ima 1:10 minute prednosti pred Avstralcem Benom O'Connorjem, tretji je Francoz Julian Alaphilippe, ki zaostaja za 1:23 minute. Danes šesti Adam Yates, ki vozi za ekipo UAE Emirates, je četrti z 1:26 minute zamude.

Edini slovenski tekmovalec na dirki po Dofineji, Matevž Govekar (Bahrain Victorious), je bil danes 119. s 17:49 minute zaostanka, skupno pa je 123. s 47:18 minute zaostanka.

Pred kolesarji sta še dve gorski etapi. V soboto jih čaka 147,9 km dolga preizkušnja z zaključnim vzponom na Col de la Croix de Fer, v nedeljo pa 152,8 km dolga in razgibana etapa z zaključkom v Grenoblu.

Preberite še:

Komentarji: