Zmaga Movistaru, Bahrain Merida z visokim zaostankom

Ekipni kronometer na dirki po Kataloniji je dobil španski Movistar, Bahrain Merida je zasedla skromno 17. mesto.

Objavljeno
21. marec 2017 18.19
CYCLING-ESP-VOLTA-CATALUNYA
N. Gr.
N. Gr.

Banyoles - Ekipni kronometer na dirki po Kataloniji je v dobrih 41 kilometrih že ponudil nekaj odgovorov na vprašanje, kdo se lahko vmeša v boj za skupno zmago. Španski Movistar je bil pričakovano najhitrejši, BMC pa je zaostal le tri sekunde.

Veliko presenečenje (in razočaranje) je tretje mesto ekipe Sky, ki je zaostala kar 46 sekund, kar je glede na kakovost njihove ekipe precej. Britanska zasedba je v Katalonijo prišla po zmago, zato je del ekipe tudi Chris Froome. Kar 46 sekund zaostanka za Alejandrom Valverdejem, Rohanom Dennisom in Tejayom van Garderenom bo v gorskih etapah težko nadoknaditi.

Razočarala je tudi slovenska Bahrain Merida, ki je kot kapetana v Katalonijo pripeljala Janija Brajkoviča. V ekipi mu družbo dela Domen Novak, s 17. mestom in 3:26 zaostanka za Movistarom pa je Brajkovič že pred odločilnimi etapami v zelo slabem položaju v lovu na deseterico v skupnem seštevku. Majico vodilnega bi moral obleči Jose Joaquin Rojas, a je Španec zaradi nedovoljene pomoči ekipnim kolegom prejel tri minute časovnega pribitka. Rojas je na vzponu sredi kronometra potiskal ekipna kolega Nelsona Oliveiro in Andreja Amadorja, ki sta bila prav tako kaznovana s časovnim pribitkom. Majico vodilnega je tako oblekel Alejandro Valverde, ki je kot drugi član ekipe prečkal ciljno črto.