Alen Omić v evroligi z Budućnostjo

Nekdanji slovenski košarkarski reprezentant se je iz Crvene zvezde preselil k prvakom lige ABA
 
Fotografija: Alen Omić je rdeče-beli dres Crvene zvezde zamenjal za modrega Budućnosti. FOTO: liga ABA
Odpri galerijo
Alen Omić je rdeče-beli dres Crvene zvezde zamenjal za modrega Budućnosti. FOTO: liga ABA

Nekdanji slovenski košarkarski reprezentant Alen Omić, nazadnje je igral za Crveno zvezdo, se je preselil v Podgorico k prvaku lige ABA Budućnosti in bo tako tudi v letošnji sezoni nastopal v evroligi. Omić je lansko sezono začel v Hapoelu iz Jeruzalema, v drugem delu pa je nastopal za beograjske rdeče-bele, kjer je v regionalni ligi ABA v povprečju na tekmo zbral po 10,9 točke, 5,1 skoka in 1,8 podaje. Crvena zvezda je sicer v finalu lige ABA skupno z 1:3 v zmagah izgubila proti Budućnosti, črnogorski klub pa si je s tem priigral nastop v evroligi.

Trener Budućnosti je sicer nekdanji trener Union Olimpije in Krke Aleksandar Džikić, prav novomeški klub pa bo v nedeljo ob 21. uri v prvem krogu nove sezone lige ABA gostoval pri podgoriškem klubu.

Alen Omić, na športni poti je že nosil drese Zlatorog Laškega, Union Olimpije, Gran Canarie, Anadolu Efesa in Unicaje, je podpisal pogodbo za eno leto z možnostjo podaljšanja še za eno. Center iz Tuzle v Bosni in Hercegovini je sicer poleti vadil s turškim Fenerbahčejem, imel je tudi ponudbo italijanske Reggio Emilie, a se je odločil za igranje v evroligi. Budućnost se je pred začetkom letošnje lige ABA že merila s Crveno zvezdo,v finalu superpokala regionalne lige je v Laktaših izgubila s 75:89.

 

Komentarji: