Alibaba odslej edini lastnik Brooklyn Nets?

Jospeh Tsai, soustanovitelj spletnega podjetja Alibabe, bo že v tem tednu postal lastnik Brooklyn Nets.
Fotografija: Od lanskega leta je imel Tsai v lasti 49 odstotkov kluba, večinski deleže (51 odstotkov) pa je bil v rokah ruskega poslovneža Mihaila Prohorova. FOTO: Nicole Sweet Usa Today Sports
Odpri galerijo
Od lanskega leta je imel Tsai v lasti 49 odstotkov kluba, večinski deleže (51 odstotkov) pa je bil v rokah ruskega poslovneža Mihaila Prohorova. FOTO: Nicole Sweet Usa Today Sports

Soustanovitelj kitajskega spletnega velikana Alibabe – Joseph Tsai – naj bi po poročanju ameriških medijev v celoti odkupil moštvo severnoameriške košarkarske lige NBA Brooklyn Nets. Od lanskega leta je imel Tsai v lasti 49 odstotkov kluba, večinski deleže (51 odstotkov) pa je bil v rokah ruskega poslovneža Mihaila Prohorova, ki je Netse kupil leta 2010 in moštvo iz New Jerseyja preselil v Brooklyn v športno dvorano Barclays Center.

Kot je marca poročal časnik Post, naj bi se tudi za nakup dvorane zanimal Tsai, čigar premoženje finančni magazin Forbes ocenjuje na 9,4 milijarde dolarjev.

Ob nakupu kluba je Tsai dobil možnost, da še pred začetkom sezone 2021/22 odkupi več delnic. Vse kaže, da bo ponujeno možnost izkoristil, saj je tajvansko-kanadski poslovnež blizu sklenitve dogovora, da odkupi še preostalih 51 odstotkov.  

 

Bo sklenjen najzajetnejši nakup ameriške športne ekipe v zgodovini?


Po poročanju medijev naj bi do uradne potrditve prišlo še v tem tednu, kupčija pa bo vredna 2,35 milijarde dolarjev. V primeru potrditve omenjene številke bo to najvišje plačani znesek za katero koli ameriško športno ekipo. Zdajšnji rekord znaša 2,2 milijarde dolarjev, kolikor je Tilman Fertitta leta 2017 plačal za moštvo NBA Houston Rockets in kolikor je lani za nakup moštva ameriškega nogometa Carolina Panthers plačal David Tepper.

Moštvo iz Brooklyna je v prestopnem roku pripeljalo dve močni okrepitvi, dvakratnega najkoristnejšega igralca finala Kevina Duranta in še enega zvezdnika Kyrieja Irvinga, oba kot prosta igralca. Durant bo sicer zaradi poškodbe Ahilove tetive večino prihajajoče sezone najverjetneje izpustil.

Preberite še:

Komentarji: