Antetokounmpo bo moral izpustiti eurobasket

Pri grški košarkarski zvezi so s prstom takoj pokazali na zvezdnikovega klubskega delodajalca Milwaukee Bucks.

Objavljeno
20. avgust 2017 11.17
J. P.
J. P.

Atene - Najboljši grški košarkar ta hip Giannis Antetokounmpo je včeraj odpovedal nastop na septembrskem evropskem prvenstvu, grška zveza pa je njegovo potezo pripisala njegovim klubskim delodajalcem pri moštvu lige NBA Milwaukee Bucks, za katerega je v minuli sezoni onkraj »luže« povprečno prispeval po 22,9 točke in 8,7 skoka na dvoboj, poroča STA.

»Odpoved nastopa na eurobasketu je največje razočaranje v moji dosedanji karieri. Izbrana vrsta mi je prirasla k srcu in v prihodnje želim dokazati, da lahko s soigralci dosežemo visoko zastavljene cilje. A najprej moram poskrbeti za poškodovano koleno,« je kar prek družbenega omrežja sporočil 22-letni in 211 centimetrov visoki orjak.

Glavni tajnik grške zveze Panagiotis Tsagronis pa je takoj s prstom pokazal nad Milwaukee, ki je po njegovem izvajal pritiske nad košarkarjem: »Rentgenske posnetke, ki dokazujejo, da je z njegovim kolenom vse v redu, smo poslali Mednarodni košarkarski zvezi (FIBA), da bi pokazali, kako njegov klubski delodajalec širi neresnice.« Grčija bo sicer slovenska tekmica v skupinskem delu evropskega prvenstva.