Anthony Randolph naposled dobil naslednika?

Ameriški košarkar Jordan Morgan vse bližje slovenski košarkarski reprezentanci

Objavljeno
06. februar 2020 16.32
Posodobljeno
06. februar 2020 20.07
Jordan Morgan naj bi oblekel majico slovenske košarkarske reprezentance. FOTO: Leon Vidic
STA
STA
Vlada Republike Slovenije je na današnji redni seji dala soglasje za izredno naturalizacijo ameriškega košarkarja Jordana Morgana. Da so seznanjeni s soglasjem, so potrdili tudi pri Košarkarski zvezi Slovenije. Tako so stekli tudi postopki za Morganovo pridobitev slovenskega državljanstva, ki bi mu omogočilo igranje za slovensko reprezentanco v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo 2021. Te se sicer začnejo že 20. februarja, ko bo Slovenija igrala proti Madžarski. V skupini F sta sicer še Avstrija in Ukrajina. Na EP se bodo prebile prve tri reprezentance.

Želja Košarkarske zveze Slovenije je, da v boju za EP pomaga tudi 203 centimetre visoki in 28-letni Jordan. Ta na klubski sceni trenutno igra za turški Pinar Karsiyako, sicer pa se je slovenskim košarkarskim navdušencem dodobra predstavil v sezoni 2017/18, ko je bil član ljubljanske Olimpije. Za njim je kar pestra klubska kariera, začel jo je pri Virtusu iz Rima, zatem pa je igral tudi za Hermine de Nantes Atlantique, Paris-Levallois, Canton Charge, Kymis in Banvit. Trenutno je šesti skakalec turške lige s skoraj osmimi skoki na tekmo, prav v tem elementu pa naj bi izdatno pripomogel slovenski vrsti. Sicer pa dosega tudi dobrih 13 točk na tekmo.

image
Anthony Randolph je bil med vidnejšimi člani zlate reprezentance. FOTO: Leon Vidic


Morgan bo tako očitno "nasledil" Anthonyja Randolpha, ki je tudi postal slovenski državljan z izredno naturalizacijo in reprezentanci na zadnjem EP pomagal do evropskega naslova. Postopek izredne naturalizacije sicer velja za najhitrejši način za pridobitev slovenskega državljanstva.