Anthony Randolph prvi strelec proti Olympiacosu

Klemen Prepelič v 18. kolu evrolige na domači tekmi v Madridu ni igral.
Fotografija: Anthony Randolph, ki je s slovensko reprezentanco pred dvema letoma postal evropski prvak, je na evroligaški tekmi madridskega Reala gostom iz Pireja nasul 16 točk. FOTO: euroleague.net
Odpri galerijo
Anthony Randolph, ki je s slovensko reprezentanco pred dvema letoma postal evropski prvak, je na evroligaški tekmi madridskega Reala gostom iz Pireja nasul 16 točk. FOTO: euroleague.net

V 18. kolu košarkarske evrolige so bile danes na sporedu tri tekme. Na parketu se je meril madridski Real, v katerem se dokazujeta Klemen Prepelič in Anthony Randolph. Madridčani so bili pred domačimi navijači v evropski klasiki z 94:78 boljši od Olympiacosa iz Pireja. Blestel je Randolph kot prvi strelec s 16 točkami, osmimi skoki in tremi ukradenimi žogami (po 13 točk sta dosegla Campazzo in Ayon), Prepelič ni igral. Prvi strelec pri poražencih je bil Zach Leday s 15 točkami.

Anadolu Efes je v Istanbulu gostil moskovski Himki in vknjižil zmago pred domačimi navijači z 81:72 (Micić 16, Moerman, Anderson in Dunston po 11; Mickey 14, Crocker 12). Najbolj razpoložen je bil Vasilije Micić s 16 točkami in 8 asistencami v 28 minutah. Fenerbahče je bil boljši od Žalgirisa za 17 točk (78:61; Mahmutoglu in Sloukas po 14, Vesely 13; Davies 12, Jankunas 9). 

V petek bo še preostalih pet tekem, Armani Olimpia Milano Alena Omića bo gostovala pri Bayernu, Barcelona Jake Blažiča pa bo gostila Panathinaikos iz Aten.

Komentarji: