Avtorja biografije nista upoštevala Luke Dončića

Mladi košarkarski zvezdnik noče, da bi bralci imeli na voljo neverodostojne podatke.
Fotografija: Luka Dončić je biografijo prebral in se prepričal, da kar nekaj podatkov ni resničnih. FOTO: EPA
Odpri galerijo
Luka Dončić je biografijo prebral in se prepričal, da kar nekaj podatkov ni resničnih. FOTO: EPA

Potem ko sta avtorja biografije o Luki Dončiću Vladimir Stanković in Igor Đurović zatrdila, da bosta kljub igralčevemu nasprotovanju izdala knjigo, je dal izjavo za javnost tudi mladi zvezdnik. Luka je biografijo, pri kateri ne odstopa od mnenja, da je za njo premlad, prejel v roke v začetku januarja v Dallasu in jo je prebral ter preučil. Ko se je seznanil z vsebino, je o svoji odločitvi še bolj prepričan.

Kot je že v enem od intervjujev omenil Đurović, Luko le bežno pozna, to pa je videti tudi pri vsebini knjige, pri kateri gre v večini zgolj za povzemanje že napisanih člankov in Lukove statistike.
 
»Biografijo sem prebral. Cenim trud in čas, ki sta ga gospod Đurović in gospod Stanković vložila v knjigo, vendar moje stališče do nje ostaja enako. Kar nekaj podatkov v knjigi ne drži, in če se bom kdaj v prihodnosti odločil imeti svojo biografijo, bi si želel, da tisti, ki jo bodo prebirali, dobijo verodostojne podatke, tudi o pomembnih trenutkih v moji karieri, ki bodo zapisani tako, kot so se v resnici zgodili. Ne gre pa samo za vsebino. Gre za pošten odnos do mene,« je na svoji spletni strani zapisal Dončić.

Komentarji: