Barcelona išče novega trenerja

Po porazu v finalu skrajšane končnice španskega prvenstva se je katalonski klub razšel s trenerjem Svetislavom Pešićem.
Fotografija: Barcelona je imela po slovesu Real Madrida odprto pot do naslova španskega prvaka, a je katalonsko moštvo pod taktirko Svetislava Pešiča v finalu ustavila Baskonia. Poraz je bil usoden za 70-letnega Srba. FOTO: Ints Kalnins/Reuters
Odpri galerijo
Barcelona je imela po slovesu Real Madrida odprto pot do naslova španskega prvaka, a je katalonsko moštvo pod taktirko Svetislava Pešiča v finalu ustavila Baskonia. Poraz je bil usoden za 70-letnega Srba. FOTO: Ints Kalnins/Reuters

Po torkovem porazu v finalu zaključnega turnirja španske košarkarske lige je trener Barcelone Svetislav Pešić odstopil s položaja. Pogodbo je sicer imel še do junija 2021. Toda srbski strateg in katalonski klub sta se odločila, da predčasno končata sodelovanje.

Pešić je drugič v karieri vodil blaugrano od leta 2018, ko je prišel iz Bayerna, z njo osvojil dva pokalna naslova, se v prejšnji sezoni uvrstil v končnico evrolige, v letošnji nedokončani pa je bila Barcelona ob prekinitvi na tretjem mestu.

Skupno je Barcelono Pešić v dveh mandatih kot trener vodil na 322 tekmah, dosegel pa 235 zmag. Z ekipo je osvojil naslov prvaka v evroligi (2003), dva španska naslova (2003 in 2004), tri pokalne lovorike (2003, 2018, 2019) in dva naslova prvaka Katalonije (2018, 2019).

Barcelona je v finalu skrajšane končnice španskega prvenstva za sezono 2019/20 s 67:69 izgubila proti Baskonii, za katero je v finalni tekmi slovenski reprezentant Zoran Dragić dosegel tri točke.

Zoran Dragić je z lovoriko zaokrožil »virusno« sezono. FOTO: Euroleague
Zoran Dragić je z lovoriko zaokrožil »virusno« sezono. FOTO: Euroleague

Preberite še:

Komentarji: