Bo šel Dončić v Disneyland?

Ameriški košarkarji bi lahko sezono nadaljevali konec julija v zabaviščnem parku v Orlandu.

Objavljeno
24. maj 2020 14.35
Posodobljeno
24. maj 2020 14.36
Luka Dončič bi se gotovo dobro znašel v Disneyjevem parku. FOTO: Cropix
STA
STA
New York - Severnoameriška košarkarska liga NBA je v soboto potrdila, da se pogovarja s podjetjem Walt Disney o možnosti izvedbe preostanka tekoče sezone v enem od Disneyjevih letovišč na Floridi. To bi se lahko ponovno začelo konec julija.

Govorec lige NBA Mike Bass je potrdil poročanje ameriških medijev, da se vodstvo lige z Disneyjem pogovarja o izvedbi preostanka lige v Orlandu. Tekme bi odigrali na eni lokaciji, kjer bi tudi bila nastanjena vsa moštva.

»Gre za seznanitvene pogovore s podjetjem Walt Disney Company o možnosti nadaljevanja sezone 2019-20 konec julija v letovišču ESPN Wide World of Sports, ki bi predstavljajo enotno lokacijo za igranje in trening ter nastanitev,« je dejal Bass.

image
Se bosta LeBron James in Dončić merila tudi na Floridi? FOTO: USA Today Sports

 

Možna lokacija tudi Las Vegas


NBA je zaradi pandemije novega koronavirusa sezono prekinila 11. marca. V zadnjem času je vse več ugibanj o tem, če in kdaj bi se liga nadaljevala ter v kakšni obliki. Poleg Floride pa se kot možna enotna lokacija tekem omenja tudi Las Vegas.

Upravni odbor lige naj bi po poročanju ameriškega športnega medija ESPN na videokonferenčni seji v petek razpravljal o možnostih za izvedbo preostanka sezone.