Bogdan Tanjević v hišo slavnih

Sloviti trener je leta 1979 do naslova evropskega prvaka kot prvi klub s področja nekdanje Jugoslavije popeljal sarajevsko Bosno.
Fotografija: pregled zime
Odpri galerijo
pregled zime

Mednarodna košarkarska zveza (Fiba) je predstavila seznam košarkarjev in trenerjev, ki jih bodo letos sprejeli v hišo slavnih. Med njimi je slovenskim ljubiteljem košarke zagotovo najbolj znan trener Bogdan Tanjević, nekdanji selektor jugoslovanske, italijanske, s katero je bil evropski prvak leta 1999, turške in črnogorske reprezentance.

Poleg 72-letnega Tanjevića, ki je Bosno leta 1979 popeljal do naslova evropskega klubskega prvaka, od klubov pa je vodil še Caserto, Trst, Milano, Virtus Bologno, Limoges, Asvel, Fenerbahče in Budućnost, sta se med legende uvrstila še slovaška trenerka Natalia Hejkova, posthumno pa kitajski strokovnjak Mou Zuoyun.

Med igralci in igralkami bodo letos v hišo slavnih vstopili Brazilka Janeth Arcain, Bolgar Atanas Golomejev, Američan Alonzo Mourning, Argentinec Fabricio Oberto, Portoričan Jose Ortiz, Egipčan Mohsen Medhat Warda in Čeh Jiri Zidek st., posthumno pa Poljakinja Malgorzata Dydek.

Od Slovencev je v hiši slavnih Ivo Daneu.

Komentarji: