Bolgari za regionalno ligo s Srbijo, Grčijo in Severno Makedonijo

Predsednik Košarkarske zveze Bolgarije Georgij Glučkov je povedal, da se že pogovarjajo
Fotografija: Predsednik Košarkarske zveze Bolgarije Georgij Glučkov, ki je bil Evropejec s prestopom v NBA neposredno iz Evrope, se je zavzel za ustanovitev novega regijskega tekmovanja, ki bi lahko vplival na obstoj lige ABA. FOTO: Facebook
Odpri galerijo
Predsednik Košarkarske zveze Bolgarije Georgij Glučkov, ki je bil Evropejec s prestopom v NBA neposredno iz Evrope, se je zavzel za ustanovitev novega regijskega tekmovanja, ki bi lahko vplival na obstoj lige ABA. FOTO: Facebook

Predsednik Košarkarske zveze Bolgarije Georgij Glučkov je objavil, da obstaja zamisel o novi regionalni košarkarski ligi na Balkanu. Kot poroča srbska tiskovna agencija Tanjug, bi v njej nastopala moštva iz Srbije, Severne Makedonije, Grčije in Bolgarije.

Zamisel je v osnovi prišla iz košarkarskih zvez Bolgarije in Severne Makedonije, mediji pa poročajo, da bi se jim lahko pridružili klubi iz Srbije in Grčije.

Glučkov je ob tem sporočil, da potekajo aktivni pogovori in da se bodo zveze do 15. julija dogovorile, ali so se za novo tekmovanje odločile.

Srbski klubi trenutno igrajo skupaj s slovenskimi in hrvaškimi v regionalni ligi ABA.

Komentarji: