Čančar z Denverjem do zmage, Dragić s Chicagom izgubil

Vlatko Čančar je za Nuggets dosegel dve točki. Prav toliko jih je ob gostujočem porazu svojih Chicago Bulls proti Boston Celtics prispeval Goran Dragić.
Fotografija: Čančar je s klopi znova dobil izdatno minutažo ob zmagi Denverja. FOTO: Isaiah J. Downing/USA Today Sports
Odpri galerijo
Čančar je s klopi znova dobil izdatno minutažo ob zmagi Denverja. FOTO: Isaiah J. Downing/USA Today Sports

Košarkarji Denver Nuggets so ponoči s 122:109 v domači dvorani premagali Los Angeles Lakers in ostajajo na vrhu zahodne konference v severnoameriški ligi NBA. Slovenski košarkar Vlatko Čančar je za Nuggets dosegel dve točki. Prav toliko jih je ob gostujočem porazu svojih Chicago Bulls proti Boston Celtics prispeval drugi Slovenec Goran Dragić.

Čančar je s klopi znova dobil izdatno minutažo ob zmagi Denverja. Odigral je 25:56 minute in v tem času iz štirih poskusov enkrat zadel iz igre. V statistiko je vpisal še štiri skoke, dve podaji in eno ukradeno žogo.

Ob zanesljivi domači zmagi je 34 točk dosegel Jamal Murray, Nikola Jokić pa je 14 točkam in 11 skokom dodal kar 16 asistenc za nov trojni dvojček. Pri jezernikih, ki so igrali brez LeBrona Jamesa (gleženj) in dlje časa odsotnega Anthonyja Davisa, je 25 točk dosegel Russell Westbrook.

Denver z razmerjem zmag in porazov 27-13 ostaja na vrhu lestvice, enako razmerje imajo tudi Memphis Grizzlies. Ti so s 121:113 ugnali San Antonio Spurs (13-28). Los Angeles Lakers po koncu serije petih zaporednih zmag zasedajo 12. mesto zahoda z 19-22.

Na vzhodu je Chicago ostal pri 19 zmagah, 22. poraz pa jim je prizadejalo najboljše moštvo lige Boston. Celtics so ponoči vpisali 29. zmago po 41 dvobojih. Zanjo je bil najbolj zaslužen Jayson Tatum, ki je dosegel 32 točk ob osmih skokih in sedmih podajah. Pri Bullsih sta se Zach LaVine in Nikola Vučević (13 skokov) ustavila pri 27 oziroma 21 točkah.

Goran Dragić je s klopi odigral 15:41 minute in v tem času enkrat zadel iz igre. Poskusil je štirikrat, v statistiko pa dodal še dva skoka in eno podajo. FOTO: David Butler/USA Today Sports
Goran Dragić je s klopi odigral 15:41 minute in v tem času enkrat zadel iz igre. Poskusil je štirikrat, v statistiko pa dodal še dva skoka in eno podajo. FOTO: David Butler/USA Today Sports

Goran Dragić je vstopil s klopi in odigral 15:41 minute in v tem času enkrat zadel iz igre. Poskusil je štirikrat, v statistiko pa dodal še dva skoka in eno podajo. LaVine je Chicago ob koncu dvoboja približal na vsega dve točki ob zaostanku s 97:99, odločilni trenutek pa je prišel po zadeti trojki Ala Horforda za 104:99.

»Vsa čast Horfordu, to je bil ključni met. Vedeli smo, da bodo igrali agresivno, vedno je tako,« je po tekmi dejal Tatum. »Fantje so se borili, a bomo morali kljub temu nekaj stvari popraviti,« pa je po dvoboju na kratko dejal trener bikov Billy Donovan.

Naslednji dvoboj Chicago čaka v noči s srede na četrtek proti Washington Wizards. Denver bo prav tako v noči na četrtek igral proti Phoenix Suns. Luko Dončića in Dallas Mavericks dan prej čaka obračun proti Los Angeles Clippers.

New Orleans Pelicans (25-16) so po zaslugi naveze CJ McCollum-Jonas Valančiunas zanesljivo ugnali Washington (17-24) s 132:112. McCollum je dosegel 34 točk, Valančiunas pa ob 12 skokih 27.

Milwaukee Bucks (26-14) so s sedmimi igralci, ki so presegli dvomestno mejo točk, ugnali New York Knicks (22-19). Slavili so s 111:107, kratkohlačnikom ni pomagala niti rekordna noč Jalena Brunsona, ki je postavil osebni rekord s 44 točkami.

V edinem preostalem obračunu so Sacramento Kings (21-18) s 136:111 zanesljivo premagali Orlando Magic (15-26). Harrison Barnes je za kralje dosegel 30 točk.

Iz vrst Brooklyn Nets (27-13) so v ponedeljek zvečer sporočili, da bo njihov zvezdnik Kevin Durant zaradi poškodbe kolena počival vsaj do konca januarja.

Lestvico zagotavlja Sofascore

Preberite še: