Carter bo odigral rekordno 22. sezono v ligi NBA

Ameriški košarkar Vince Carter je pri 42. letih še za sezono podaljšal sodelovanje z Atlanto Hawks, kjer ima predvsem vlogo mentorja mladi ekipi. 
Fotografija: Vince Carter ostaja v ligi NBA. FOTO: USA Today Sports
Odpri galerijo
Vince Carter ostaja v ligi NBA. FOTO: USA Today Sports

Vince Carter je bil pred dobrim desetletjem eden najbolj priljubljenih in nadarjenih igralcev v ligi NBA, v dresu Toronta si je zaradi atraktivnih zabijanj prislužil vzdevek "Air Canada", vedno pa je bil zelo spoštovan tudi med soigralci in tekmeci v ligi. 

V zadnjih sezonah telo Carterju ne dovoljuje več zvezdniških predstav, vseeno pa je še vedno zelo soliden igralec, ki v igro prihaja s klopi, predvsem pa ima v slačilnici ekipe Atlante vlogo mentorja mladi in talentirani ekipi, v kateri je prvi zvezdnik Trae Young. Prav zato se je Carter z Atlanto dogovoril za sodelovanje še za eno sezono, ta bo že njegova 22. v ligi NBA, s čimer bo prehitel ​Dirka Nowitzkega, Kevina Garnetta, Kevina Willisa in Roberta Parisha.
 

Pripravlja se na medijsko kariero


Vince Carter je lani v dresu Atlante odigral 76 tekem in v povprečno 17,5 minute dosegel 7,4 točke. Poleg Toronta in Atlante je v ligi NBA igral za New Jersey Nets, Orlando Magic, Phoenix Suns, Dallas Mavericks, Memphis Grizzlies in Sacramento Kings.



Carter se ob tem že pripravlja na drugo kariero, že lani je začel snemati popularni podcast Winging It skupaj s soigralcem pri Atlanti Kentom Bazemorom, mediji v ZDA pa na glas ugibajo, da se bo po koncu sezone za Carterja vnela prava vojna med televizijskimi mrežami, ki ga bodo želele imeti v svojih vrstah kot analitika. 

Komentarji: