Čez noč ne bo igre, ki si jo želijo

Cedevita Olimpija in Krka v petek v Tivoliju za superpokalno lovoriko.
Fotografija: Stara tekmeca Cedevita Olimpija in Krka se bosta za uvod v sezono ponovno srečala na igrišču. FOTO: Cedevita Olimpija
Odpri galerijo
Stara tekmeca Cedevita Olimpija in Krka se bosta za uvod v sezono ponovno srečala na igrišču. FOTO: Cedevita Olimpija

Slovenska klubska košarkarska scena bo v novi sezoni zaživela v petek, ko bo na sporedu tradicionalna superpokalna tekma. Pomerila se bosta stara znanca Cedevita Olimpija in Krka. V obeh ekipah za uvod v sezono še ne obljubljajo vrhunske košarke, a po drugi strani zagotavljajo, da se bodo potrudili za prvo lovoriko. Letošnja superpokalna tekma bo že 18. izvedba tega tekmovanja, prav petkova tekmeca pa imata v njem tudi največ uspeha. Cedevita Olimpija je doslej zmagala devetkrat, Krka pa petkrat.

Petkova tekma se bo v dvorani Tivoli, kjer igra novi prvoligaš Ilirija, tradicionalno soprireditelj prve tekme sezone, začela ob 20.30. V KZS upajo, da bo na tekmi čim več gledalcev, a opozarjajo, da je za vstop potrebno upoštevati pogoj PCT. Vstopnice v predprodaji sicer stanejo šest evrov, na dan tekma pa osem. »To je prva tekma v sezoni. Bolj bo podobna kakšni pripravljalni tekmi, ne bo še pokazatelj realnega stanja, toda gre za lovoriko in oboji se bomo potrudili, da bi zmagali. Zaupam v svojo ekipo, nismo še optimalni, ampak naredili bomo vse za uspeh v petek,« je tekmo napovedal Jurica Golemac, strateg ljubljanske ekipe, ki bo branila lansko zmago v tem tekmovanju, ko je v Kranju premagala prav Krko.

Tudi strateg Krke Dalibor Damjanović je poudaril, da tekmeca še nista v pravi formi, a obljubil boj za zmago. »V letošnjem moštvu imamo sedem novincev. Potrebujemo še nekaj časa, da se spoznamo in uigramo. Zaradi vsega tega bomo morali biti na začetku sezone potrpežljivi, v prvi vrsti sam. Čez noč ne bo igre, ki si jo želimo. Na prvi tekmi zato ne pričakujem čudežev. Pričakujem pa, da pokažemo na parketu to, kar smo trenirali v obrambi in napadu,« je dejal trener novomeške zasedbe.

Komentarji: