Cibona se je poigrala s Koprčani, v težavah tudi Cedevita Olimpija

Ljubljanski košarkarji bodo težko našli proste termine za vse preložene tekme. Jutri Krka s Crveno zvezdo.
Fotografija: Koprčani so neredko le opazovali akcije košarkarjev Cibone. FOTO: ABA
Odpri galerijo
Koprčani so neredko le opazovali akcije košarkarjev Cibone. FOTO: ABA

Prejšnji konec tedna so vsa tri slovenska moštva ostala praznih rok v ligi ABA, na zmago pa so zaman čakala tudi ob začetku 5. kola. Košarkarji Cedevite Olimpije so včeraj dopoldne izvedeli, da je derbi z Budućnostjo preložen zaradi treh pozitivnih na koronavirus v moštvu tekmecev, Koper Primorska je pričakovano klonila na gostovanju pri Ciboni, Krko pa jutri ob 18. uri čaka dvoboj s Crveno zvezdo v Beogradu, v katerem bo imela zelo pičle možnosti za uspeh.

Koprčani so doživeli najhujši poraz v sezoni proti Ciboni, ki so jo pred začetkom mnogi videli v boju za obstanek v ligi ABA. Po prikazanem doslej pa se bodo izpadu najtežje ognili slovenski pokalni zmagovalci in zadnji na seznamu državnih prvakov. Na hitrico sestavljena zasedba brez okrepitev iz tujine nima niti izrazito kakovostnih posameznikov niti dovolj »dolgega« moštva, kar se je videlo tudi v Zagrebu: drugi polčas so gostitelji dobili kar s 54:23.
 

Bodo igrali z Nanterrom?


Cedevita Olimpija je zaradi okužbe v lastnih vrstah že preložila tekmi s turškim Bursasporjem v evropskem pokalu in Koprom Primorsko v regionalnem prvenstvu (slednjo je že odigrala in zmagala s 102:65), zaradi težav tekmecev pa še soočenji z grškim Promitheasom in z Budućnostjo. In če se bo košarkarska sezona nadaljevala v tem ritmu, jo bo težko dokončati, saj bo preprosto zmanjkalo terminov za vse neodigrane spopade. Tokrat se je zapletlo pri ekipi iz Podgorice, ki je najprej naznanila, da ima dva pozitivna primera, a ker je v soboto odkrila še tretjega in je obstajala možnost, da je število okuženih še večje, se je odpovedala potovanju v Ljubljano.

Kdaj bosta lahko moštvi odigrali tekmo, bo vodstvo tekmovanja še sporočilo, vendar ne bo imelo lahkega dela, saj imata obe zgoščen spored nastopov v evropskem pokalu in v ligi ABA. Budućnost sicer nima »starih dolgov«, zato pa jih ima toliko več Cedevita Olimpija, poleg tekem z Bursasporjem in Promitheasom pa utegne biti preložena tudi sredina revanša z Nanterrom v Stožicah.

Francozi so namreč prejšnji teden prestavili dvoboj z Bursasporom in vprašanje je, če so se razmere v moštvu že umirile. Hkrati pa ne smemo pozabiti, da so pravila evropskega pokala dokaj jasna: moštva morajo odigrati vse tekme uvodnega kroga tekmovanja do 22. decembra (po prvotnem sporedu bo zadnje kolo 16. decembra), če bo zmanjkalo terminov za preložene tekme, pa jih bodo začeli registrirati z izidom 0:20 v škodo zasedb, ki ne bodo mogla na igrišče. Cedevita Olimpija je medtem v zadnjih dveh tednih odigrala le eno tekmo – s Partizanom v ligi ABA.
 

Krka v levjem žrelu


Jutri bo na sceno stopila še Krka, a zaradi epidemije poškodb med njenimi košarkarji bo težko preizkusila svojo vrednost proti prvemu favoritu regionalne lige. Crvena zvezda je v evroligi ugnala moskovski CSKA in španskega prvaka Baskonio, saj je iz tedna v teden močnejša (kot zadnja sta jo okrepila dirigent Taylor Rochestie in krilo Johnny O'Bryant), zato je v ligi ABA doslej le enkrat zmagala z manj kot 31 točkami razlike. Po lekcijah za Cibono (+38), Borac (+31) in Mornar (+31) se je namučila le z Mego (+4). Krka je v prejšnji sezoni presenetila Beograjčane v domači dvorani in zmagala z 79:77, v beograjski revanši pa je bilo domače moštvo boljše s 101:77.



Standings provided by SofaScore LiveScore

Preberite še:

Komentarji: