Cleveland, Oklahoma, Miami in San Antonio v boju za Wada

Ameriški košarkarski as Dwyane Wade je odkupil svojo pogodbo z Biki iz Chicaga in s tem postal prost igralec.

Objavljeno
26. september 2017 15.24
J. P.
J. P.

New York - Ameriški košarkarski as Dwyane Wade, do lani soigralec zlatega Gorana Dragića pri Vročici iz Miamija v ligi NBA, je ta hip najbolj vroče ime na tržišču onstran »luže«, saj je odkupil svojo pogodbo z Biki iz Chicaga in s tem, kot poroča STA, postal prost igralec, znašel pa se je na trnku mnogih moštev, tudi finalista minule sezone Clevelanda in nekdanjega delodajalca Miamija.

Na Chicagov račun je moral položiti osem milijonov dolarjev, da je postal prost igralec, med prvimi, ki so javno obelodanili, da ga želijo v svoji sredini, pa je bil glavni zvezdnik lige, njegov nekdanji soigralec in zdaj Konjenik iz Clevelanda, LeBron James. »Zelo rad bi spet zaigral skupaj z njim, zato upam, da se nam ga posreči prepričati. Ima zmagovalno miselnost in bi zagotovo pozitivno vplival na našo igro,« je poudaril LeBron.

Obenem se je Wade znašel tudi na radarju San Antonia, Miamija in nazadnje Oklahome, ki je nedavno ujela že njegovega odličnega prijatelja Carmela Anthonyja, doslej Kratkohlačnika iz New Yorka.