Nezgrešljivi Hrvat zasenčil dobrega Dončića

Poraza za Dallas in Miami, za katerega ni igral Goran Dragić. Luka 29 točk. Zubac 10/10 iz igre.
Fotografija: Luka Dončić ni mogel rešiti Dallasa pred porazom. FOTO: Ashley Landis/USA Today Sports
Odpri galerijo
Luka Dončić ni mogel rešiti Dallasa pred porazom. FOTO: Ashley Landis/USA Today Sports

Dallas še ni odkril recepta za igro proti LA Clippers, s katerim se utegne srečati v končnici lige NBA. V sezoni je proti Kalifornijcem doživel že tretji poraz. Luka Dončić ni ravno blestel, čeprav je bil dober. Dosegel je 29 točk, 6 podaj in 3 skoke.





Miami, za katerega tokrat ni igral Goran Dragić, manjkal je tudi prvi strelec Jimmy Butler (oba zvit gleženj), je imel že 23 točk prednosti proti Milwaukeeju, toda v drugem polčasu so Giannis Antetokounmpo in njegovi uprizorili preobrat. 

Kristaps Porzingis se je boril pod košem. FOTO: Ashley Landis/USA Today Sports
Kristaps Porzingis se je boril pod košem. FOTO: Ashley Landis/USA Today Sports


Milwaukee bo v noči na nedeljo tekmec Dallasa (2.30), pred tem (0.30) bosta v mehurčku v Orlandu igrala Miami in Phoenix.

Dončić si je vzel čas za klepet s trenerjem Clippersov Docom Riversom. FOTO: Ashley Landis/USA Today Sports
Dončić si je vzel čas za klepet s trenerjem Clippersov Docom Riversom. FOTO: Ashley Landis/USA Today Sports




Ivica Zubac je navdušil soigralce. FOTO: Ashley Landis/USA Today Sports
Ivica Zubac je navdušil soigralce. FOTO: Ashley Landis/USA Today Sports

 

Tekma kariere za Zubca


Clippers so se utrdili na drugem mestu zahodne konference. Mavericks so sedmi, kar pomeni, da se bosta moštvi najverjetneje srečali v končnici.

Teksašani so bili znova slabi v obrambi. Maxi Kleber je sicer sredi zadnje četrtine s trojko izenačil na 101:101, a Dallas skoraj tri minute ni dosegel točke in tekmeci so z devetimi zapored prišli do zmage.



Ivica Zubac, 23-letni hrvaški center, je zadel vseh deset metov iz igre. Dodal je še 15 skokov ter prejemal čestitke soigralcev. Igral je 24 minut in dosegel 21 točk, enkrat je zgrešil prosti met. Kawhi Leonard je zbral 29 točk, 6 skokov in 5 podaj.

Sacramento (Bogdan Bogdanović 35; rekord kariere) je premagal New Orleans s 140:125, Phoenix je bil boljši od Indiane s 114:99, Portland od Denverja s 125:115, Houston pa od vodilnega na zahodu LA Lakers s 113:97 (James Harden 39).


 

Dončić na parketu 35 minut


Dončić je igral 35 minut, iz igre je metal 10:21 (47 %); za tri 6:13 (46 %), prosti meti 3:6. V drugi četrtini je dosegel tri trojke, Dallas je tudi vodil, ob polčasu pa zaostajal za točko. Kristaps Porzingis je bil s 30 točkami najboljši strelec ekipe. Dodal je 9 skokov in 5 asistenc. Litovec in Slovenec sta še vedno najboljši strelski par v mehurčku, kjer je Dallas vpisal tri poraze in le eno zmago. Končnico si je že zagotovil.



Dragić ni igral proti najboljšemu na vzhodu Milwaukeeju zaradi zvina levega gležnja. Trener Erik Spoelstra pravi, da se bo kmalu vrnil. Miami je imel v prvem polčasu 23 točk prednosti, zadnjič je vodil pet minut pred koncem, Milwaukee pa je dosegel kar 20 neodgovorjenih točk. Grk Antetokounmpo (33 točk, 12 skokov), ki je imel težave z osebnimi napakami, je piko na i pribil s silovitim zabijanjem.

Miami je četrti na vzhodu, peta Indiana in šesta Philadelphia imata zmago oziroma dve manj. Končnica se bo začela 17. avgusta.

Preberite še:

Komentarji: