Cosey pripeljal Krko zgolj do praga zmage

Novomeščani so nadomestili zaostanek 18 točk, a klonili proti Ciboni.
Fotografija: Glenn Cosey (levo) je dosegel skoraj polovico Krkinih točk. FOTO: ABA
Odpri galerijo
Glenn Cosey (levo) je dosegel skoraj polovico Krkinih točk. FOTO: ABA

Zagreb – Zadnja tekma 7. kola lige ABA je imela dokaj nenavaden potek. Košarkarji Cibone so prevladovali v prvem polčasu in si priigrali kar 18 točk naskoka, Krka je bolje nadaljevala in že v tretji četrtini prevzela vodstvo, pri katerem je vztrajala do zadnjih dveh minut. V končnici dvoboja ji je četrta zmaga v regionalni sezoni vendarle spolzela iz rok kljub odlični predstavi Glenna Coseyja. Ameriški dirigent je dosegel kar 31 točk (met za dve 3:4, za tri 7:13), njegovi soigralci skupaj 36.

Dokaj nekakovosten dvoboj v dvorani legendarnega Dražena Petrovića je bila neobičajen še po marsičem, ne le po številnih izgubljenih žogah (Cibona 17, Krka 18) in zgrešenih metih iz neposredne bližine. Novomeščani so kar 36-krat metali za tri točke (in 13-krat zadeli), medtem ko so za dve točki poskusili le 23-krat. Na ta račun je trpela njihova globinska igra, zato so si prva prosta meta prislužili šele v 26. minuti po osebni napaki nad Coseyjem na sredini igrišča, na koncu pa so s to prvino dosegli kar 17 točk kot Cibona (6:23).

Igra Zagrebčanov je bila pač bolj raznovrstna, čeprav je v tretji četrtini izgubila rep in glavo. V tem delu tekme so zaostali za Novomeščani s 6:20 in zapravili ostanek prednosti, ki je v 19. minuti znašala že 40:22 po zaslugi krila Ivana Novačića in krilnega centra Filipa Bundovića. Nekaj je pri tem opravila boljša obramba tekmecev, nekaj popoln padec zbranosti v domačem moštvu.
 

Jones debitiral z ničlo


Cosey je do glavnega premora dosegel 14 točk in nadaljeval še bolje. S svojo šesto trojko je v 28. minuti prinesel Krki prvo prednost (46:44), ki je štiri minute pozneje znašala tudi 51:46, toda Cibona je počasi le kazala znake prebujanja. V zadnjih šestih minutah je nenehno lovila goste in ko jih je ujeli, jih ni več izpustila iz rok. Le 15 sekund pred iztekom igralnega časa je prišla do prednosti 69:65, ki ji je tudi zadostovala za drugo zmago v sezoni. Pri Krki je debitiral center Marvin Jones, lani član Petrola Olimpije. V igri je prebil šest minut, z enim skupnim treningom z novimi soigralci v nogah pa se v tem času niti ni odločil za met.
 

Preberite še:

Komentarji: