Crvena zvezda znova na prestolu

V peti tekmi finala lige ABA Budućnost nemočna.
Fotografija: Crvena zvezda je v peti tekmi finala zasenčila Budućnost tudi brez ostrostrelskega šova Billyja Barona (z žogo). FOTO: ABA
Odpri galerijo
Crvena zvezda je v peti tekmi finala zasenčila Budućnost tudi brez ostrostrelskega šova Billyja Barona (z žogo). FOTO: ABA

Zaradi pretirano nemirnih navijačev na tribunah dvorane Aleksandra Nikolića se je odločilna peta tekma finala lige ABA začela z enourno zamudo. Toda ko so se košarkarji na znak sodniške trojice z dvema Slovencema (Saša Pukl in Mario Majkić) vrnili na igrišče, je bilo hitro vse jasno. Crvena zvezda si je že do polčasa priigrala 26 točk naskoka, se z zmago s 97:54 (74:37, 47:21, 18:13) oddolžila Budućnosti za poraz v lanskem finalu in si s četrtim naslovom regionalnega prvaka (po trojčku v letih 2015-17) zagotovila vrnitev v evroligo po enoletni odsotnosti.

Povsem zasluženo, saj je v rednem delu lige ABA izgubila le eno od 22 tekem, v polfinalu prekosila Partizan, v finalnem dvoboju z branilko naslova pa prepričljivo unovčila prednost tekme več v domači dvorani. V njej je najprej zmagala z 19 točkami razlike, nato s +38, po dveh tesnih porazih v Podgorici pa je postavila piko na i s prednostjo 43 točk, čeprav je na poti do lovorike ostala brez prvega organizatorja igre Joeja Raglanda in odličnega krila Stratosa Perperoglouja.

Prvi strelec Beograjčanov Billy Baron je v peti tekmi dosegel le 7 točk, zato pa je blestel KC Rivers (21) ob pomoči Dejana Davidovca (11). Pri Budućnosti je bil najučinkovitejši Norris Cole s pičlimi 9 točkami.

Komentarji: