Dallas brez Dončića do zmage v Charlottu

Moštvo Dallas Mavericks je v noči na nedeljo na gostovanju s 116:100 premagalo Charlotte Hornets. 
Fotografija: FOTO: Jerome Miron Usa Today Sports
Odpri galerijo
FOTO: Jerome Miron Usa Today Sports

Moštvo Dallas Mavericks je kljub odsotnosti obeh svojih evropskih zvezdnikov, Luke Dončića in Kristapsa Porzingisa, v noči na nedeljo na gostovanju s 116:100 premagalo Charlotte Hornets. V severnoameriški košarkarski ligi NBA je odmevala še 14. zaporedna zmaga prvakov Toronto Raptors.

Dallas je na gostovanje v Charlotte prišel brez Slovenca Dončića, ki še naprej zdravi gleženj, moštvo pa se je ob igranju druge tekme v dveh nočeh odločilo spočiti Latvijca Porzingisa in njegovo koleno. Namesto njega je v prvi peterki prvič zaigral v nedavni menjavi igralcev pridobljen Willie Cauley-Stein, ki je prispeval 15 točk in 10 skokov.



Dallas je ob učinkovitem napadu in trdi obrambi hitro povedel in razliko povečal na 20 točk ob koncu prve četrtine. Domače ekipe nato več ni spustil blizu, tako da je bila končna razlika 16 točk najnižja po prvi četrtini. Najučinkovitejši za goste je bil ob povratku v domači kraj Seth Curry s 26 točkami.

Trener Dallas Rick Carlisle je po tekmi posebej pohvalil Curryja, ki je na začetku tekme zadel sedem zaporednih metov iz igre in v prvem polčasu bil že pri 18 točkah. »Izjemen je bil. Nekateri igralci pokažejo izjemne predstave, ko se vrnejo v domače kraje. Tako je bilo pri Sethu, ki je bil izjemno razpoložen.« Curry je pojasnil, da je bil dodaten motiv tesen poraz noč prej na gostovanju v Washingtonu. »To ti doda nekaj želje, ko izgubiš, kot smo mi preteklo noč,« je dejal.

Za Charlotte je bil najbolj učinkovit Devonte Graham s 26 točkami in 10 podajami, vendar njegovo moštvo ni našlo pravega recepta za razpoloženo Dallasovo obrambo, ki je Charlotte držal pri 43-odstotnem metu iz igre.




Dallas se zdaj vrača domov in bo v ponedeljek gostil moštvo Utah Jazz. Uradna spletna stran moštva pri tem ugiba o možnostih, da bi se že na tej tekmi v postavo vrnil Dončić. Carlisle je zadržan o tej temi, saj je po poročanju spletne strani Rotowire dejal, da je Dončićeva vrnitev pred tekmo vseh zvezd možna, a nikakor ne sigurna.

Slovenec Vlatko Čančar medtem ni dobil priložnosti za Denver Nuggets na gostovanju pri Phoenix Suns. Denver je tekmo po preobratu v drugem polčasu dobil s 117:108, prvi strelec pa je bil Denverjev Jamal Murray s 36 točkami.

V pretekli noči je še odmevala zmaga Toronta, ki je v razburljivi končnici s 119:118 premagal Brooklyn Nets in zabeležil 14. zaporedno zmago, kar je nov klubski rekord. Prvi strelec prvakov je bil z 29 točkami Fred VanVleet, od tega je 10 točk dosegel v zadnji četrtini. Za goste je blestel Caris LeVert s 37 točkami. Toronto je z izkupičkom 39 zmag in 14 porazov v tej sezoni na drugem mestu v vzhodni konferenci. Pred njim ostaja le vodilno moštvo lige Milwuakee Bucks, ki so zabeležili 45. zmago v tej sezoni in 13 na zadnjih 14 tekmah, ko so s 111:95 premagali Orlando.

FOTO: Jerome Miron Usa Today Sports
FOTO: Jerome Miron Usa Today Sports


Znova je blestel prvi zvezdnik moštva in lanski najkoristnejši igralec lige Giannis Antetokounmpo, ki je bil z 18 točkami, 18 skoki in devetimi podajami blizu trojnega dvojčka. Svojevrsten rekord so zabeležili tudi Minesotta Timberwolves, ki so pri zmagi s 142:115 nad Los Angeles Clippers zadeli kar 26 metov za tri točke, kar je največ na eni tekmi v zgodovini kluba.

Od Slovencev v najmočnejši košarkarski ligi na svetu bo naslednji igral Goran Dragić, ki bo z Miamijem drevi gostoval pri Portlandu. Novo priložnost za igro pa bo pri Denverju iskal Čančar v noči na torek, ko moštvo gosti San Antonio Spurs.

Preberite še:

Komentarji: