Dallas in Miami do zmage, uspešna vrnitev Dragića

Dallas je pred končnico odpočil Dončića in Porzingisa in uprizoril preobrat v zadnji četrtini. Dragić na parketu 30 minut za 11 točk, 6 skokov in 9 podaj.
Fotografija: Goran Dragić ni bil prav daleč od trojnega dvojčka. FOTO: Kim Klement/USA TODAY Sports
Odpri galerijo
Goran Dragić ni bil prav daleč od trojnega dvojčka. FOTO: Kim Klement/USA TODAY Sports

Brez Luke Dončića in Kristapsa Porzingisa je Dallas premagal Utah s 122:114 in Miami je ob vrnitvi Gorana Dragića premagal Indiano s 114:92 v košarkarski ligi NBA.





Dragić, ki je nekaj časa počival zaradi zvitega gležnja, je tokrat v 30 minutah zbral 11 točk (met za tri 1/6, prosti meti 0/1), 6 skokov in 9 podaj.

Goran Dragić se je uspešno vrnil po poškodbi.  FOTO: Kim Klement/USA TODAY Sports
Goran Dragić se je uspešno vrnil po poškodbi.  FOTO: Kim Klement/USA TODAY Sports


Dallas je na začetku drugega polčasa zaostajal že za 22 točk in v zadnji četrtini uprizoril preobrat. Trener Rick Carlisle je namenil počitek Dončiću, Porzingisu in Dorianu Finneyju Smithu. Danes ponoči (0.30) bo Dallas igral s Portlandom. Miami bo v noči na četrtek (2.00) igral z Oklahomo.



Utah je zadel kar 21 trojk, po dveh minutah drugega polčasa je vodil s 78:56. Zadnja četrtina se je končala s 34:14 za Dallas, ki je dosegel največji »comeback« po letu 2016. Tim Hardaway Jr. je bil najboljši strelec tekme s 27 točkami. Seth Curry jih je dodal 22, Boban Marjanović pa 20.

Dallas je premagal Utah. FOTO: Ashley Landis/USA TODAY Sports
Dallas je premagal Utah. FOTO: Ashley Landis/USA TODAY Sports

 

Dragić nazaj 


Miami si je odločilno prednost priigral v tretji četrtini, ko je naredil delni izid 35:17. Dragić se je vrnil, potem ko je počival dve tekmi zaradi zvitega levega gležnja. Miami je dobil vse tri tekme z Indiano v sezoni, že naslednji teden pa bi se lahko ekipi srečali v prvem krogu končnice vzhodne konference. Še prej se bosta znova pomerili v petek, ko bo zadnji dan rednega dela sezone.



Najboljši strelec Miamija je bil z 19 točkami Jimmy Butler, ki se je vrnil po poškodbi stopala. Temu je dodal še 11 skokov, pet podaj in štiri ukradene žoge. »Nadzoroval je tekmo. Žoga je šla skozi njega. To je definicija igralca, na katerega se zaneseš«,, je bil po koncu tekme Butlerjevega povratka vesel trener Erik Spoelstra.

Komentarji: