Dallas prekinil niz šestih porazov, Dončić najboljši strelec (VIDEO)

Neustavljivi slovenski košarkarski biser je k zmagi Teličkov (119:100) nad Washingtonom prispeval 23 točk.
Fotografija: Luka Dončić je bil s 23 točkami najboljši strelec svojega moštva. FOTO: Brandon Wade/AP
Odpri galerijo
Luka Dončić je bil s 23 točkami najboljši strelec svojega moštva. FOTO: Brandon Wade/AP

Dallas – Košarkarji Dallasa so sinoči vendarle prekinili črn niz šestih zaporednih porazov v ligi NBA in v desetem poskusu zmagali tretjič v sezoni. Pred 19.234 gledalci v domači dvorani American Airlines Center so bili s 119:100 prepričljivo boljši od Washingtona, ki tako ostaja pri zgolj dveh uspehih. Gostitelji so si vso prednost nabrali že v prvem polčasu, na glavni odmor so namreč odnesli 21 točk naskoka, nekoliko kritični sta bili le druga polovica tretje četrtine in prva polovica zadnje, saj je v tem času razlika skopnela na pičlih šest točk. Vendar pa so Telički še pravočasno ponovno zavihali rokave in zmago zadržali doma.


Tretji najboljši izkupiček v sezoni


Kot že tolikokrat v krstni sezoni onstran »luže« je ponovno blestel 19-letni slovenski čudežni deček Luka Dončić, ki je bil med najzaslužnejšimi za zmago, saj je bil s 23 točkami (prosti meti 3:3, za dve 7:9, trojke 2:7) najboljši strelec svojega moštva. Obenem je v 33 minutah na parketu dodal še šest skokov, tri asistence in eno ukradeno žogo ter si privoščil štiri napake. Eno od trojk je zadel manj kot sekundo pred koncem prvega polčasa, sicer pa je bil najučinkovitejši v prvih devetih minutah dvoboja, v katerih je dosegel osem točk in dve podaji. Niti enkrat v sezoni Luka še ni prispeval manj kot deset točk in ima povprečje 19,5 točke na dvoboj.


Le en poraz v 17 dvobojih


Sinočnji izkupiček je njegov tretji najboljši v sezoni, pred tem je rekordnih 31 točk dosegel proti San Antoniu in 26 proti Minnesoti. Za košarkarje Dallasa je sicer Washington izjemno hvaležen tekmec, saj so ga v zadnjih 17 dvobojih premagali kar šestnjastkrat. Pri gostiteljih je bil strelsko razpoložen še Wesley Matthews z 22 točkami, od tega petimi trojkami, medtem ko se je Harrison Barnes veselil dvojnega dvojčka za 19 točk in 13 skokov. Pri poražencih gre izpostaviti 24 točk in deset podaj Johna Walla. Za Teličke časa za počitek ne bo, že v noči na jutri bodo namreč gostovali pri Utahu, ki želi prekiniti niz štirih zaporednih porazov.

Le dvakrat v sezoni je bil bolj pri metu. FOTO: Brandon Wade/AP
Le dvakrat v sezoni je bil bolj pri metu. FOTO: Brandon Wade/AP


Dončić: Ključna je bila obramba


»Ključ do nujno potrebne zmage je bil v naši obrambni igri, ki je bila precej boljša kot v prejšnjih dvobojih,« je Dončić poudaril po tretji zmagi v sezoni, trener Rick Carlisle pa je izpostavil tudi vlogo tokrat zelo razigranega Harrisona Barnesa: »V zadnjih dneh smo mu pustili bolj proste roke in mu – ne le Luki in Dennisu Smithu Jr. – namenili večjo vlogo v igri. Dobro se je odzval.«

Preberite še:

Komentarji: