Dončić edina svetla točka Dallasa, Dragić spet poškodovan (VIDEO)

Miamijev slovenski as je počival zaradi poškodbe mečne mišice na levi nogi, Dallasov ljubljanski mladenič z 22 točkami.
Fotografija: Luka Dončić je v treh četrtinah vpisal največ točk na tekmi. FOTO: Andrew Dieb/Reuters
Odpri galerijo
Luka Dončić je v treh četrtinah vpisal največ točk na tekmi. FOTO: Andrew Dieb/Reuters

Miami – Slovenski košarkarski as Goran Dragić res nima sreče. Potem ko se je pred tednom dni vrnil po dolgi odsotnosti zaradi poškodbe kolena in odigral štiri dvoboje, se je ponovno znašel na seznamu manjkajočih, tokrat ima poškodovano mečno mišico na levi nogi, podobne težave je v preteklosti že imel. Pred sinočnjim dvobojem je bil Ljubljančanov nastop vprašljiv, naposled se je trener Erik Spoelstra odločil, da z njim ne bo tvegal, enako kot s centrom Hassanom Whitesidom (kolk).

Goran Dragić je sinoči spet počival. FOTO: Troy Taormina/Reuters
Goran Dragić je sinoči spet počival. FOTO: Troy Taormina/Reuters


Še v igri za končnico


Vseeno pa se je Miami pred domačim avditorijem – v dvorani American Airlines Arena je bilo 19.600 navijačev – s kar 117:88 znesel nad Brooklynom, kar je bila njegova 28. zmaga v sezoni. Zdaj na desetem mestu razpredelnice vzhodne konference za mejnim osmouvrščenim Orlandom, ki ima dve odigrani tekmi več, zaostaja ravno za dve zmagi, nov izziv pa ga čaka v noči na torek, ko bo na gostovanje prišla nižje rangirana Atlanta, ki domala nima več možnosti za napredovanje v izločilne boje.


Brooklyn ni vodil niti za sekundo


Vročica ni sinoči izgubljala niti za sekundo, nazadnje pa je bil izid izenačen pri 9:9. V prvem polčasu so se gostje še nekako kosali z njo in na glavni odmor odšli s še znosnimi desetimi točkami zaostanka, takoj po njem pa je domače moštvo z delnim izidom 11:0 razrešilo vse dvome o zmagovalcu. Najvišja razlika v dvoboju je bila 31 točk. V zmagovalni vrsti je izstopal Kelly Olynyk s 25 točkami, rezervni center Bam Adebayo pa se je spogledoval z dvojnim dvojčkom (16 skokov in 9 točk). Pri poražencih se je Joe Harris ustavil pri 15 točkah.


Najhujši poraz Dallasa v sezoni


Še bolj neučinkovit kot Brooklyn pa je bil, in za nameček še pred 20.233 gledalci v domači dvorani American Airlines Center, Dallas, ki je grdo pokleknil pred Memphisom (81:111), kar je bil najhujši poraz moštva – in obenem še z najmanj doseženimi točkami – v sezoni. Z njim se je še dodatno oddaljil od končnice, saj za osmim mestom na lestvici zahoda zaostaja že za osem zmag, ima pa na trinajstem mestu dva odigrana obračuna manj kot ta čas mejno moštvo Los Angeles Clippers.


Luka nezgrešljiv pri metu za 2


Dallas je v zadnjih sedmih dvobojih enkrat samkrat zmagal, tudi sinoči je bil daleč od uspeha, saj je že v uvodni četrtini zaostajal za 14 točk, največjo razliko pa so Grizliji naredili v tretjem delu, ko so s 15 zaporednimi točkami pobegnili že na +25. Pri gostiteljih, ki bodo v noči na torek gostovali pri Brooklynu, je bil daleč najbolj razigran ravno 20-letni Ljubljančan Luka Dončić, ki je v 26 minutah na parketu prispeval 22 točk, v prvi vrsti pa je bil nezgrešljiv pri metu za dve točki (6:6).


Brez pomoči soigralcev


Manj uspešen je bil pri prostih metih (7:12) in trojkah (1:8), primaknil pa je še štiri skoke ter po dve asistenci, ukradeni žogi in blokadi, obenem si je privoščil tudi dve napaki. Ni pa imel zadostne pomoči soigralcev, saj mu je od daleč sledil le center Dwight Powell s 13 točkami in osmimi skoki. Pri zmagovalcih je šesterica – tudi trije rezervisti – vpisala dvomestno število točk, najbolj razpoložen je bil litovski center Jonas Valančiunas z dvojnim dvojčkom za 20 točk (met iz igre 8:9) in deset skokov.
 

Preberite še:

Komentarji: