Dončić in Dragić v floridskem mehurčku

Upravni odbor bo v četrtek sprejel odločitev o tem, kdaj in kako se bo končala prekinjena tekmovalna sezona 2019/20.

Objavljeno
03. junij 2020 21.05
Posodobljeno
03. junij 2020 21.17
Luka Dončić je bil eden najboljših igralcev prekinjene sezone. FOTO: USA Today Sport
STA
STA
New York - Dobro obveščeni novinarji so pridobili informacije, po katerih bo v dobro varovanem mehurčku Disney Worlda v Orlandu igralo 22 ekip od tridesetih v ligi NBA. Upravni odbor NBA namerava odobriti predlog lige o formatu z 22 ekipami za ponovni zagon sezone na Floridi, so povedali viri za ESPN.

Vsako od 22 moštev bo odigralo osem tekem rednega dela sezone, te tekme pa bodo določile 14 neposredno uvrščenih potnikov v končnico, sedem iz vsake konference, ki se bodo za naslov prvaka pomerili v končnici. Preostala udeleženca končnice bodo določile dodatne kvalifikacije med še neuvrščenimi moštvi.

image
Goran Dragić igra odlično vlogo šestega igralca. FOTO: USA Today Sports


Najboljšim 16 ekipam vzhodne in zahodne konference, upoštevajoč razvrstitev, kakršna je bila na dan prekinitve ligaškega prvenstva 11. marca zaradi novega koronavirusa, se bodo pridružilo še najbolje uvrščenih šest ekip, ki so trenutno tik pod mejo končnico. Gre za ekipe New Orleans, Portland, San Antonio, Sacramento, Phoenix in Washington, navajajo viri.
 

Varnostna razdalja bo ostala


Ekipe se bodo julija preselile v vadbene tabore v Orlandu. Življenje v floridskem mehurčku NBA bo urejal nabor varnostnih protokolov. Medtem ko bodo igralci in trenerji lahko igrali golf ali jedli v restavracijah na prostem, bodo morali vzdrževati ustrezno varnostno razdaljo, so povedali viri za ESPN.

NBA načrtuje enotno vsakodnevno testiranje na koronavirus na območju tega Disneyjevega kampusa. Če je igralec pozitiven na virus, bo samo on šel v karanteno, ostali pa bodo pod zdravstvenim nadzorom ter testirani na virus, lahko pa bodo igrali še naprej.

image
Miki miška bi lahko bil maskota na tekmah. Foto AFP


Zaposleni v Disneyjevem zabavišču bodo morali vzdrževati podobne protokole. Osebju ne bo dovoljeno v sobe igralcev, hodniki pa bodo skrbno urejeni, da se prepreči gneča.
 

Konec 12. oktobra


Sezona se bo najkasneje nadaljevala 31. julija, končala pa se bo 12. oktobra. Predlog mora potrditi tri četrtine lastnikov franšiz.
Ta načrt, ki bi dejansko izključil osem najslabše uvrščenih klubov v prvenstvu, bi pomenil konec sezone za Charlotte, Chicago, New York, Detroit, Atlanto, Cleveland, Minnesoto in Golden State.

Če bo ta načrt potrjen, bodo v Orlandu igrali vsi trije slovenski košarkarji, Luka Dončić za Dallas, Goran Dragić za Miami in Vlatko Čančar za Denver.