Dončić kljub dolgemu premoru že najboljši strelec tekme (VIDEO)

Slovenski košarkarski »čudežni deček« dosegel 21 točk za Dallas, ki je izgubil tudi drugo pripravljalno tekmo.

Objavljeno
10. oktober 2019 09.17
Posodobljeno
10. oktober 2019 11.02
Luka Dončić je bil po tekmi z Detroitom precej samokritičen. FOTO: AFP
Detroit – Košarkarji kluba Dallas Mavericks so 24 ur po porazu pri Oklahomi City Thunder (104:119) gostovali še pri igralcih moštva Detroit Pistons in izgubili tudi drugo zaporedno pripravljalno tekmo pred začetkom nove sezone v ligi NBA. Tokrat so gostitelji zmagali s 124:117.

Za Dallas je danes zaigral tudi slovenski »čudežni deček« Luka Dončić, ki je bil z 21 točkami najboljši strelec srečanja. V statistiko je dodal še osem skokov, pet podaj in tri ukradene žoge. Na parket je stopil tudi latvijski zvezdnik Kristaps Porzingis, ki je k Dallasovemu izkupičku prispeval 18 točk in sedem skokov.


»Ker nisem igral že šest, sedem mesecev, je bilo vse skupaj malce čudno. Toda počutim se odlično. S Porzingisom sva prvič igrala skupaj in mislim, da je bilo super,« je presodil Dončić, ki ni bil povsem zadovoljen s samim seboj. »Proti košu sem večkrat vrgel, ko ne bi smel. Zgrešil sem tri, štiri polaganja, proste mete, odprte trojke. Na tem moram še delati in izboljšati svojo igro,« je še dejal 20-letni Ljubljančan.