Dončić navdušil občinstvo v Dallasu

V ligi NBA sta bila slovenska zvezdnika strelsko razpoložena.
Fotografija: Luka Dončić je bil v Dallasu prvo ime v zmagoviti tekmi proti Minnesoti. FOTO: AP
Odpri galerijo
Luka Dončić je bil v Dallasu prvo ime v zmagoviti tekmi proti Minnesoti. FOTO: AP

Igralci Dallas Mavericks so v severnoameriški košarkarski ligi NBA doma s 140:136 premagali Minnesoto Timberwolves, na prvi tekmi v domači dvorani pa je gledalce navduši slovenski zvezdnik Luka Dončić, ki je bil s 26 točkami najboljši strelec zmagovalcev. Ekipa Miami Heat je izgubila s Charlotte Hornets s 112:113, Goran Dragić pa je dosegel 20 točk.







Luka Dončić je v 36 minutah za 26 točk zadel štiri trojke, imel je še šest skokov, tri podaje, dve ukradeni žogi in blokado. Poleg njega se je izkazal še drugi najstnik v vrstah domačih Dennis Smith Jr. ter dosegel 19 točk, šest podaj in tri skoke.

Dončić, ki je postal najmlajši igralec v zgodovini Dallasa, ki je na eni tekmi zbral najmanj 20 točk, pa ni začel najbolje. Zgrešil je prve tri mete, v prvi četrtini, v kateri je bil brez točke, je imel v statistiki dve od skupno šestih izgubljenih žog na tekmi. "Luka se je po razočaranja polnem začetku tekme hitro znašel v središču in s svojo agresivnostjo prikazal odlično igro na obeh straneh igrišča," je po tekmi povedal trener teličkov Rick Carlisle.
 

Dve zaporedni trojki


Dončić je bil posebej uspešen v zadnjih šestih minutah in 41 sekundah druge četrtine, ko je skupaj dosegel kar 15 točk, od tega dve zaporedni trojki, s katerima je njegova ekipa prvič na tekmi izenačila (56:56), dve minuti in pol pred koncem tretjega dela pa je z novo trojko svoji ekipi zagotovil šest točk prednosti, 97:91. Toda dvoboj je bil odločen šele v sami končnici, ko je bil uspešen Dennis Smith Jr.

Ekipi pa sta igrali zelo napadalno igro, kar 19 od 20 igralcev, ki so stopili na parket, je zadelo najmanj točko, 18 od teh najmanj pet točk, deveterica pa najmanj po 19.

Dallas bo naslednjo tekmo igral doma s Chicagom v noči na torek po slovenskem času, ko bo Miami prav tako gostil New York.



Goran Dragić je proti sršenom dosegel 20 točk, a je Miami vseeno izgubil. FOTO: AP
Goran Dragić je proti sršenom dosegel 20 točk, a je Miami vseeno izgubil. FOTO: AP


V Miamiju pa so gostitelji z Dragićem klonili v samem zaključku, saj jim ni uspelo zaustaviti Kembe Walkerja, ki je ne le zadel 39 točk in bil prvi mož dvoboja, ampak je tudi pol sekunde pred koncem iz prostega meta postavil končni izid. Dragić je v 39 minutah ob 20 točkah prispeval še sedem podaj in štiri skoke ter bil drugi strelec gostiteljev.

Preberite še:

Komentarji: