Dončić ne bo sodeloval v tekmovanju trojk na vikendu All-Star

Bliža se praznik vseh zvezd košarkarske lige NBA, s slovenskim asom na glavnem dogodku.

Objavljeno
05. februar 2020 10.05
Posodobljeno
05. februar 2020 10.32
Luka Dončić bo kmalu v eni vodilnih vlog med košarkarskimi zvezdniki. FOTO: Reuters
M. U.
M. U.
New York - Luka Dončić, ki je bil izbran v prvo peterko tekme All-Star v okviru severnoameriške košarkarske lige NBA, ne bo nastopil v tekmovanju trojk dan pred glavnim dogodkom 16. februarja v Chicagu.

To je postalo jasno, potem ko je vodstvo tekmovanja razkrilo osem imen v boju za naziv najboljšega ostrostrelca lige. Pred mesecem dni je sicer Yahoo Sports razkril, da bo med povabljenci tudi Luka Dončić, ki naj bi se tam pomeril s Traejem Youngom (Atlanta), na koncu pa je 20-letni slovenski as ali zavrnil povabilo ali ga sploh ni prejel.

Na tekmovanju bo sicer nastopil Young, ki bo vso kariero povezan z Dončićem zaradi menjave med Atlanto in Dallasom na dan nabora leta 2018, ob njem pa bo še sedem drugih imen. Mlademu zvezdniku Atlante se bodo pridružili še Devonte' Graham (Charlotte), Zach LaVine (Chicago), Duncan Robinson (Miami), Buddy Hield (Sacramento), Davis Bertans (Washington), Damian Lillard (Portland) ter branilec naslova Joe Harris (Brooklyn).
 

Drugačne trojke


Tudi pri metanju trojk bo letos format malce spremenjen. Košarkarji bodo imeli namreč 70 sekund časa, da proti košu vržejo 27 žog. Od tega bo 25 razdeljenih na petih pozicijah z dodatkom obarvane žoge na koncu vsake serije, ki bo štela dve točki. Dodani pa sta še dve žogi levo in desno od sredine igrišča ter slaba dva metra za črto za tri točke. Zeleni žogi z večje razdalje bosta vredni še dodatne tri točke.

image
Zvezdnik Dallasa ne bo sodeloval v tekmovanju v metu trojk. FOTO: AFP


Vikend vseh zvezd All-Star se bo 14. februarja začel z dvobojem vzhajajočih zvezd, kjer utegne zaigrati tudi Luka Dončić kot kapetan ekipe, zbrane iz držav zunaj ZDA. Dan kasneje bodo na sporedu tekmovanja v zabijanju, v trojkah ter v košarkarskih veščinah.

Štiri točke Čančarja
Denver Nuggets so v ligi NBA prišli do visoke domače zmage proti Portlandu s 127:99. Pet minut je na parketu preživel Vlatko Čančar, ki je dosegel štiri točke.


V nedeljo, 16. februarja, pa bo na sporedu še glavni dogodek, tekma vseh zvezd z Dončićem v eni izmed prvih peterk, ki ju bosta izbrala LeBron James (Los Angeles Lakers) in Giannis Antetokounmpo (Milwaukee), in sicer v noči s četrtka na petek.