Dončić obležal, a ponovno prispeval 15 točk in 8 podaj (VIDEO)

Košarkarji Dallasa so že šestič zapovrstjo zmagali pred domačim avditorijem, tokrat proti Bostonu (113:104).
Fotografija: Po udarcu Jaylena Browna je Luka Dončić za kratko obležal na parketu. FOTO: Andy Jacobsohn/AP
Odpri galerijo
Po udarcu Jaylena Browna je Luka Dončić za kratko obležal na parketu. FOTO: Andy Jacobsohn/AP

Dallas – Moštvo Dallasa nadaljuje niz prepričljivih nastopov v košarkarski ligi NBA, v zadnjih sedmih dvobojih je bilo namreč kar šestkrat uspešno (skupno je pri po devetih zmagah in porazih), prav tako slovenski čudežni deček Luka Dončić v krstni sezoni med elito na domala vsaki tekmi dokazuje, da je z razlogom med največjimi. K sinočnji zmagi pred 20.226 gledalci v domači dvorani American Airlines Center s 113:104 nad Bostonom, ki je v sezoni ravno tako polovično uspešen s po desetimi zmagami in porazi (v zadnjih petih obračunih je resda le enkrat zmagal), je v 31 minutah na parketu prispeval 15 točk (prosti meti 2:2, za dve 2:7, trojke 3:4), osem podaj, tri ukradene žoge in eno blokado, privoščil si je tudi tri napake.


S komolcem v trebuh


Že v prvi tretjini je iz treh poskusov zadel tri trojke in dodal še pet podaj. Niti enkrat v sezoni se še ni zgodilo, da komaj 19-letni Ljubljančan ne bi prispeval dvomestnega števila doseženih točk, njegovo dosedanje povprečje je 19,2 točke na dvoboj, je pa sinoči izenačil osebni rekord po številu asistenc. Za nekaj vročih trenutkov na parketu je poskrbel v četrti minuti tretje četrtine, ko je mojstrsko ukradel žogo in podal DeAndreju Jordanu, ki je zabil za vodstvo s 66:60. Ko se je nato Luka vračal v obrambo, ga je – medtem, ko je gledal drugam – z udarcem s komolcem v trebuh pokosil Jaylen Brown. Ko se je Dončić pobral, je želel z Brownom razčistiti, a so, preden bi se resneje zaiskrilo, mednju skočili njuni soigralci in ju ločili.


Nadaljevanje šele v četrtek


Dallas – poškodovani Dennis Smith Jr. je sinoči obsedel na klopi in ni mogel pomagati soigralcem – je prvič po koncu sezone 2015/16 (vsaj) izenačil število zmag s številom porazom, ravno tako je po skoraj dveh letih ponovno nanizal šest zaporednih zmag pred domačim avditorijem. J. J. Barea je prispeval 20 točk in zadel ključno trojko v zadnji četrtini, enako uspešen je bil tudi Harrison Barnes, ki je kar petkrat (iz sedmih poskusov) zadel z razdalje, medtem ko se je DeAndre Jordan veselil dvojnega dvojčka za 14 točk in 13 skokov. Zdaj zasedbo Dallasa čaka krajši odmor in šele v noči na četrtek nov izziv, gostovanje pri sosedu na razpredelnici Houstonu, ki se bo poskušal po dveh zaporednih porazih ponovno dokopati do zmage.

Luka Dončić je še na vsaki tekmi prispeval dvomestno število točk. FOTO: Shane Roper/Reuters
Luka Dončić je še na vsaki tekmi prispeval dvomestno število točk. FOTO: Shane Roper/Reuters


IZIDI LIGE NBA


Dallas Mavericks : Boston Celtics 113:104 (Luka Dončić 15 točk, 8 podaj, 3 ukradene žoge, 3 izgubljene žoge in 1 blokada v 31 minutah)

Cleveland Cavaliers : Houston Rockets 117:108
Minnesota Timberwolves : Chicago Bulls 111:96
Oklahoma City Thunder : Denver Nuggets 98:105
Washington Wizards : New Orleans Pelicans 124:114
Golden State Warriors : Sacramento Kings 117:116
Milwaukee Bucks : San Antonio Spurs 135:129

Preberite še:

Komentarji: