Dončić spet novinec meseca; v boju za tekmo zvezd le za LeBronom!

Znani so prvi rezultati glasovanja za tekmo zvezd v ligi NBA, Luka Dončić pa na Zahodu zaostaja le za LeBronom Jamesom.
Fotografija: Luka Dončić je bil na gostovanju v Charlottu razigran, bo tako dober tudi na tekmi zvezd. FOTO: Reuters
Odpri galerijo
Luka Dončić je bil na gostovanju v Charlottu razigran, bo tako dober tudi na tekmi zvezd. FOTO: Reuters

Glasovanje za tekmo zvezd v ligi NBA nikoli ne odraža povsem tistega, kar igralci kažejo na igrišču, pokaže pa predvsem to, koga imajo gledalci najraje. In v Zahodni konferenci je med tistimi, ki jih je v slabi polovici sezone najbolj prepričal, povsem pri vrhu tudi Luka Dončić

Slovenski čudežni deček zaostaja le za LeBronom Jamesom, za njim med visokimi igralci (forwards) so takšni asi košarke, kot so Anthony Davis, Kevin Durant, Paul George, ...

Letos so v ligi NBA spet nekoliko spremenili pravila, da se ne bi ponavljale šale navijačev, ki so v preteklosti že izbrali na tekmo zvezd tudi takšne igralce, kot je Zaza Pachulia. Letos tako glasovi gledalcev štejejo polovico, 25 odstotkov prispevajo aktivni igralci v ligi, 25 odstotkov pa izbrani predstavniki medijev, ki pokrivajo ligo NBA. Dončić je v dosedanjem delu glasovanja zbral neverjetnih 679 839 glasov! 

Z glasovanjem določajo le člane prvih peterk na Vzhodu in Zahodu, preostale igralce določajo trenerji lige, kapetana obeh ekip pa bosta izbrana le na podlagi glasov gledalcev. 

Glasovanje za tekmo zvezd. FOTO: NBA
Glasovanje za tekmo zvezd. FOTO: NBA


Glasovanje se bo zaključilo 21. januarja, tekma zvezd pa bo 17. februarja v Charlottu. Ob tem je liga NBA še sporočila pričakovano novico - Luka Dončić je še drugič zapored postal najboljši novinec meseca v zahodni konferenci, v vzhodni konferenci je ta naziv pripadel košarkarju NY Knicks Kevinu Knoxu.

Decembra je Dončić dosegal 21,1 točke, 6,4 skoka ter 6,1 podaje na tekmo. Za slovenskim košarkarjem in prvim adutom Dallasa je res izjemen dan. 

Komentarji: