Dončić pred rojaki Dallas popeljal do zmage (VIDEO)

Slovenski košarkarski as ob zasuku v zadnji četrtini navdušil stotnijo slovenskih navijačev. Že jutri s Houstonom.
Fotografija: Luka Dončić sprva ni bil pri metu, nato pa je Portlandu natresel 28 točk in Dallas popeljal do zmage. FOTO: Kevin Jairaj/Usa Today Sports
Odpri galerijo
Luka Dončić sprva ni bil pri metu, nato pa je Portlandu natresel 28 točk in Dallas popeljal do zmage. FOTO: Kevin Jairaj/Usa Today Sports

Stotnija slovenskih navijačev se je podala na košarkarsko romanje v Teksas in na prvi od treh tekem Luke Dončića, ki si jih bodo ogledali, videli, kar so si želeli. Njihov ljubljenec je tekmo proti Portlandu začel bolj slabo, a jo zato izvrstno končal. V odločilnih trenutkih je v American Airlines Centru žogo vzel v svoje roke ter Dallas Mavericks z 28 točkami popeljal do zmage s 102:101.



Dončić je najbolje vsekakor prihranil za konec tekme, v prvi četrtini je sicer dosegel sedem točk, a zadel le iz dveh od desetih poskusov iz igre, zgrešil je tudi ob vseh treh poskusih za tri točke. Merilne naprave je dobro naravnal šele v zadnjem delu tekme, vendar še pravi čas, da je Dallas nadoknadil zajeten zaostanek. Teksačani so zadnjo četrtino dobili s 24:9, ob tem pa je Ljubljančan prispeval 10 točk, od tega dve trojki, ki jih je na koncu metal v skladu s svojim sezonskim povprečjem (4:10).

Luka Dončić tekme s Portlandom ni najbolje začel, zato pa jo je izvrstno končal. FOTO: Kevin Jairaj/Usa Today Sports
Luka Dončić tekme s Portlandom ni najbolje začel, zato pa jo je izvrstno končal. FOTO: Kevin Jairaj/Usa Today Sports


En skok od dvojnega dvojčka


Dončiću je za dvojni dvojček zmanjkal en skok, v 37 minutah in pol igre je končal s statistiko: 28 točk (iz igre 9:20), 9 skokov, 6 asistenc, 1 blokada in 3 izgubljene žoge. Ob njem je napadalni voz Dallasa vlekel še Tim Hardaway Jr. s 24 točkami. Najboljši strelec tekme je bil sicer Damian Lillard (30), ki je v tretji četrtini dosegel 16 zaporednih točk in imel največ zaslug, da je Portland vodil že s 96:81. Nato se je začelo izjemno Dallasovo obrambno obdobje – do 26. zmage v sezoni je prišel z delnim izidom 21:5.



Dončićeva ekipa je kljub temu še daleč od uvrstitve v končnico, na 11. mestu v zahodni konferenci za osmim mestom, ki še vodi v izločilne boje, zaostaja štiri zmage. Pred njo so naporni dnevi, jutri jo že čaka tekma v gosteh s Houstonom in v sredo doma z Miamijem. Te tekme so se slovenski navijači navijači najbolj nadejali, saj bi se morala prvič v ligi NBA pomeriti Dončić in Goran Dragić, a slednji zaradi poškodbe skoraj gotovo ne bo igral.

Slovenski as je 10 od 28 točk dosegel v zadnji četrtini. FOTO: Kevin Jairaj/Usa Today Sports
Slovenski as je 10 od 28 točk dosegel v zadnji četrtini. FOTO: Kevin Jairaj/Usa Today Sports



 

Preberite še:

Komentarji: