Dončić proti Dragiću 14. decembra in 28. februarja

Nova sezona lige NBA se bo s tremi Slovenci začela 22. oktobra, odrl pa jo bo losangeleškim mestni derbi.
Fotografija: Luka Doncić (levo) in Goran Dragić se bosta v novi sezoni prvič pomerila 14. decembra v Dallasu. FOTO: Usa Today Sports
Odpri galerijo
Luka Doncić (levo) in Goran Dragić se bosta v novi sezoni prvič pomerila 14. decembra v Dallasu. FOTO: Usa Today Sports

Najmočnejša košarkarska liga na svetu, severnoameriška liga NBA, se bo začela z losangeleškim mestnim derbijem med Lakers in Clippers. Na eni strani bosta stala MVP finala Kawhi Leonard in zvezdnik All-star Paul George proti prvemu zvezdniku lige LeBronu Jamesu in Anthonyju Davisu. Tudi prvaki, Toronto Raptors, bodo sezono odprli 22. oktobra.

Toronto Raptors bodo obrambo naslova v 74. sezoni lige NBA začeli 22. oktobra v domači dvorani proti New Orleans Pelicans, ki so na naboru NBA dobili prvi izbor, Ziona Williamsona, so sporočili iz vodstva lige NBA, kjer so danes razkrili koledar nove sezone.


Decembra v Dallasu, februarja v Miamiju


Dallas Mavericks, ki imajo v svojih vrstah najboljšega novinca leta, Slovenca Luko Dončića, bodo prvič po 20 letih sezono začeli brez slovitega nemškega zvezdnika Dirka Nowitzkega. Prva tekma jih čaka 23. oktobra, ko bodo v Teksas prišli gostovat Washington Wizards, dva dni pozneje jih že čaka gostovanje pri New Orleans Pelicans.

Luka Dončić bo svojo drugo sezono pri Dallasu začel 23. oktobra na domači tekmi proti Washingtonu. FOTO: Usa Today Sports
Luka Dončić bo svojo drugo sezono pri Dallasu začel 23. oktobra na domači tekmi proti Washingtonu. FOTO: Usa Today Sports


Slovenski čudežni deček Dončić se bo s svojim mentorjem v reprezentanci, Goranom Dragićem, prvič na parketu srečal 14. decembra, ko bo Dragić z Miami Heat gostoval v dvorani American Airlines v Dallasu. Šele 28. februarja prihodnje leto pa bo Dončić vrnil obisk Dragiću, saj bo z Dallasom gostoval v AmericanAirlines Areni na Floridi. Sicer bodo košarkarji Miamija sezono začeli 23. oktobra s tekmo na Floridi proti Memphis Grizzlies.

Goran Dragić z Miamijem sezono začenja proti Memphisu. FOTO: Usa Today Sports
Goran Dragić z Miamijem sezono začenja proti Memphisu. FOTO: Usa Today Sports


To sezono bo v ligi NBA nastopal še tretji Slovenec, odkar se je čez lužo podal Vlatko Čančar, ki so ga na naboru izbrali Denver Nuggets. Ti bodo prav tako sezono odprli 23. oktobra, ko se bodo v gosteh pomerili s Portland Trail Blazers.
Vse ekipe bodo v rednem delu sezone 2019/20 odigrale po 82 tekem, 41 v domači dvorani in 41 v gosteh, skupno 1230 tekem. Redni del sezone se bo končal 15. aprila 2020, 18. aprila pa se bo že začela končnica.

Vlatko Čančar bo ognjeni krst v NBA doživel proti Portlandu. FOTO: Denver Nuggets
Vlatko Čančar bo ognjeni krst v NBA doživel proti Portlandu. FOTO: Denver Nuggets

Preberite še:

Komentarji: