Dončić s klopi spremljal nov poraz Dallasa (VIDEO)

Za košarkarji Dallas Mavericks in Luko Dončićem je zelo burnih nekaj ur, ki pa se niso izšle povsem po željah Slovenca. 
Fotografija: Dirk Nowitzki je tokrat sodeloval z Jalenom Brunsonom, ne Luko Dončićem. FOTO: Reuters
Odpri galerijo
Dirk Nowitzki je tokrat sodeloval z Jalenom Brunsonom, ne Luko Dončićem. FOTO: Reuters

Začelo se je s presenetljivo novico v četrtek zvečer po slovenskem času, da je Dallas v menjavi sedmih igralcev uspel ujeti Kristapsa Porzingisa, nato pa je Luka Dončić le kakšno uro kasneje še izvedel, da ga trenerji niso izbrali med rezerviste za tekmo zvezd All-Star, ki jo bo tako letos spremljal le s tribun. 

Dallas je nato čakala tekma z Detroitom, ki je bila zelo pomembna v boju za mesta v končnici. Mavericks so igrali brez Dennisa Smitha Jr., DeAndreja Jordana in Wesleya Matthewsa, ki odhajajo v New York, tekmo pa je na klopi presedel tudi Luka Dončić, domnevno zaradi bolečin v levem gležnju, čeprav pred tekmo ni bilo poročil o Dončićevi poškodbi. 

Košarkarji Dallasa so se tako Detroitu zoperstavili z rezervisti, ki pa nikakor niso razočarali. Edini preostali član začetne peterke Harrison Barnes je bil prvi strelec s 27 točkami, tekmo so začeli še Dorian Finney-Smith, Jalen Brunson, Maxi Kleber in Salah Mejri. Vseeno so imeli še sredi zadnje četrtine prednost devetih točk, nato pa so bili še enkrat več nespretni in center Detroita Andre Drummond je z zadetima prostima metoma tri sekunde pred koncem postavil končni izid 93:89 za Detroit. 



»Seveda se nam je poznalo, da smo igrali brez igralcev, ki so bili do sedaj nosilci igre. A tako pač je v ligi NBA in ponosen sem na to, kar so rezervisti prikazali, hkrati pa razočaran, da smo bili še enkrat blizu, a ostali praznih rok,« je tekmo ocenil trener Dallasa Rick Carlisle

Mavericks bodo naslednjo tekmo odigrali v noči na nedeljo, ko bodo gostovali v Clevelandu, takrat bodo Carlislu že na voljo tudi Tim Hardaway Jr., Trey Burke in Courtney Lee
 

Philadelphia slavila v Oaklandu


Odlično tekmo so v Oracle Areni odigrali Golden State Warriors in Philadelphia 76ers. Pri prvakih je zaradi bolezni manjkal Klay Thompson, gostje pa so vodili večji del tekme predvsem po zaslugi dobre obrambe in razigranega Bena Simmonsa, ki ga je bilo dovolj povsod po parketu, ustavil pa se je pri 26 točkah. Golden Statu je odpovedal met za tri točke, zadeval je le Steph Curry, Kevin Durant je šele ob koncu zadnje četrtine postal drugi Bojevnik z zadeto trojko na tekmi. 

Zdelo se je, da bo Philadelphia tekmo gladko dobila, nato pa je z dvema trojkama Curry dvignil dvorano na noge. Dobrih 40 sekund pred koncem je Golden State zaostajal za šest točk in imeli so še nekaj možnosti, nato pa je JJ Reddick zadel težko trojko in tekma se je končala z zmago Philadelphie s 113:104. Prvi strelec tekme je bil Curry z 41 točkami, Durant jih je prispeval 25. Pri Philadelphii je bil Joel Embiid nerešljiva uganka za Kevona Looneyja in DeMarcusa Cousinsa, ustavil se je pri 26 točkah in kar 20 skokih. 


 

LeBron junak mestnega derbija


Los Angeles Lakers so vendarle dočakali povratek LeBrona Jamesa na parket po poškodbi dimelj, James pa je takoj zaigral, kot da sploh ne bi bil poškodovan. S 24 točkami in devetimi skoki je bil najprej ključna figura v rednem delu, ko so imeli Jezerniki dolgo zmago v svojih rokah, v končnici pa so Los Angeles Clippers izenačili in na krilih Louja Williamsa izsilili podaljšek. Lakers so na koncu slavili s 123:120 in se Clippers približali le na zmago v boju za osmo mesto na Zahodu, ki še vodi v končnico. 
 

Komentarji: