Dončić s spektakularno trojko ob pisku sirene izsilil podaljšek (VIDEO)

Slovenski košarkarski biser je ob porazu Dallasa na gostovanju v Portlandu (118:121) prispeval 23 točk in 11 skokov.
Fotografija: Luka Dončić je s čudežno trojko izvlekel podaljšek. FOTO: Craig Mitchelldyer/AP
Odpri galerijo
Luka Dončić je s čudežno trojko izvlekel podaljšek. FOTO: Craig Mitchelldyer/AP

Portland – Čudežni deček slovenske in svetovne košarke Luka Dončić, ki ga konec februarja, ko bo prestopil prag najstništva, že čaka biografija, je sinoči v košarkarski ligi NBA dosegel že četrti dvojni dvojček, tretji v zadnjih osmih dvobojih. Njegov Dallas je na gostovanju pred 19.707 gledalci v dvorani Moda Center resda pokleknil pred Portlandom, ki je bil po podaljšku malenkostno boljši z 121:118, a je ljubljanski biser v 35 minutah in pol na parketu svojo statistiko – kljub slabemu metu iz igre – oplemenitil s 23 točkami (prosti meti 7:9, za dve 5:14, trojke 2:7), dodal pa še enajst skokov in šest asistenc ter si privoščil eno napako.


Čudežna, neverjetna trojka


Seveda pa je imel »čarovnik Luka« spet v rokavu potezo, s katero je obnorel košarkarski svet onstran »luže«. Šest desetink sekunde pred koncem rednega dela, pri zaostanku s 104:107, mu je iz avta, izpod koša, podal Jalen Brunson. Dončić je, resda pokrit, takoj sprožil in ob pisku sirene zadel za izenačenje (ameriška javnost je koš označila za čudežnega in neverjetnega), s tem pa tudi izsilil podaljšek, v katerem so Telički za las ostali praznih rok. Je pa mladi Ljubljančan udarec za ego prejel že v uvodni četrtini, ko je prek njega živalsko zabil tekmečev krilni center Al-Farouq Aminu in ga pri tem še spravil na hrbet. Pri Portlandu so akcijo seveda objavili na družbenem omrežju in pri tem pikro zapisali: »Otrokom zakrijte oči!«


V četrtek s Pelikani


Dallas je bolje začel in vodil do sredine druge četrtine, nazadnje s 45:44, nakar so gostitelji z delnim izidom 16:2 tehtnico nagnili krepko na svojo stran. V tretjem delu je razkorak med ekipama narastel že na +13, toda uporni gostje so se v končnici rednega dela spet vrnili v igro in se celo ponovno zavihteli v vodstvo, nazadnje – ravno po zaslugi Dončića, ki je prispeval zadnjih šest Dallasovih točk v četrti četrtini – pri 104:103. V podaljšku so na parketu ves čas dominirali gostitelji, ki niso prednosti niti enkrat izpustili iz rok. Najučinkovitejši igralec tekme je bil Damian Lillard s 33 točkami, center Portlanda Jusuf Nurkić se je veselil dvojnega dvojčka za 10 točk in 12 skokov. Pri poražencih je bil še učinkovitejši od Dončića Harrison Barnes s 27 točkami, od tega petimi trojkami, center DeAndre Jordan se je ustavil pri 14 točkah in 10 skokih. Dallas nov izziv čaka v noči na četrtek, ko bo gostil Pelikane iz New Orleansa.


IZIDI LIGE NBA


Portland Trail Blazers : Dallas Mavericks 121:118 – po podaljšku (Luka Dončić 23 točk, 11 skokov, 6 podaj, 1 izgubljena žoga v 35 minutah)

Orlando Magic : Miami Heat 91:115 (Goran Dragić ni igral)
Detroit Pistons : Atlanta Hawks 95:98
Indiana Pacers : Washington Wizards 105:89
Boston Celtics : Charlotte Hornets 119:103
Brooklyn Nets : Phoenix Suns 111:103
Cleveland Cavaliers : Chicago Bulls 92:112
Sacramento Kings : New Orleans Pelicans 112:117
Oklahoma City Thunder : Minnesota Timberwolves 112:114
Golden State Warriors : Los Angeles Clippers 129:127
Los Angeles Lakers : Memphis Grizzlies 99:107
 

Preberite še:

Komentarji: