Dončićev trojni dvojček premalo za zmago

Slovenski as je dosegel 28 točk, 13 skokov in 10 podaj, a Dallas je po podaljšku izgubil proti Houstonu.
Fotografija: Luka Dončić je tekmo končal nekaj sekund pred koncem zaradi osebnih napak. FOTO: Mike Ehrmann/AFP
Odpri galerijo
Luka Dončić je tekmo končal nekaj sekund pred koncem zaradi osebnih napak. FOTO: Mike Ehrmann/AFP

Drugi dan nadaljevanja rednega dela lige NBA je na parket dvorane v Disneyjevem mehurčku v Orlandu stopil tudi slovenski as Luka Dončić, ampak njegov novi trojni dvojček (28 toćk, 13 skokov, 10 podaj) ni bil dovolj za zmago.

V teksaškem derbiju neposrednih tekmecev v zahodni konferenci lige NBA je bil po podaljšku boljši Houston s 153:149. Nezaustavljiv je bil prvi strelec lige James Harden, ki je zbral kar 49 točk (23 v prvi četrtini).

Houston je zmagal po podaljšku. FOTO: Mike Ehrmann/AFP
Houston je zmagal po podaljšku. FOTO: Mike Ehrmann/AFP


Rakete so dosegle 41. zmago v sezoni, Dallas ostaja pri 40 na sedmem mestu konference. Do konca rednega dela je še sedem tekem.


 

Miami z Denverjem


Miami Gorana Dragića se bo danes ob 19. uri pomeril z Denverjem Vlatka Čančarja. Zaradi pandemije koronavirusa bodo vse tekme do konca sezone v Orlandu na Floridi, kjer ni gledalcev. Končnica se bo začela 17. avgusta.

James Harden je bil najboljši strelec na tekmi. FOTO: Mike Ehrmann/AFP
James Harden je bil najboljši strelec na tekmi. FOTO: Mike Ehrmann/AFP


Dončić je na igrišču prebil 42 minut in ni bil natančen. Njegov met iz igre je bil 40-odstoten (11:27), za tri 1:9 (11 %). Izgubil je osem žog. Boljši dan je imel Kristaps Porzingis, čigar statistika je bila 39 točk in 16 skokov v 38 minutah. Trey Burke je dal 31 točk in Tim Hardaway 24.

Pri Houstonu je Russell Westbrook prispeval 31 točk. Dallas je vodil že za 14 točk, sedem minut pred koncem za 11 (131:120).

Dallas je bil bližje zmagi v rednem delu. Robert Covington je za Houston izenačil 3,3 sekunde pred koncem, ko je odbitek po zgrešenem prostem metu Hardna spremenil v koš. Dončićev poskus za tri je bil neuspešen.



V podaljšku je Covington, ki je zgrešil osem metov izza črte, s trojko popeljal Houston v vodstvo s 150:146 1:22 pred koncem. Dončić je moral na klop 28 sekund pred koncem. Vpisal je 15. trojni dvojćek v sezoni, s čimer je vodilni v ligi.

Pred tem je Giannis Antetokounmpo dosegel 36 točk za zmago Milwaukeeja proti Bostonu s 119:112.

Dallas se bo v noči na ponedeljek pomeril s Phoenixom.

Preberite še:

Komentarji: