Dončić utišal Staples Center, a zadnji se je smejal LeBron (VIDEO)

Luka Dončić je pri Los Angeles Lakers slabo začel, nato pa skoraj prinesel uspeh Dallasu. Zbral je 14 točk. Po tekmi je dobil podpisani dres svojega vzornika.
Fotografija: Luka Dončić je takole oviral LeBrona Jamesa. FOTO: AP
Odpri galerijo
Luka Dončić je takole oviral LeBrona Jamesa. FOTO: AP

Sedem sekund pred koncem tekme je Luka Dončić s košem iz težkega kota izenačil tekmo na 113:113, vendar je imel zadnjo besedo LeBron James, ki je 2,1 sekunde pred koncem po prekršku nad njim (Wesley Matthews) zadel drugi prosti met in prinesel zmago ekipi Los Angeles Lakers za zmago s 114:113. To je bila 29. točka za Jamesa, najboljšega igralca tekme.

Dončič je v Staples Centru, kjer "stanuje" njegov rojak, hokejist Anže Kopitar, zgrešil uvodnih šest metov, na koncu pa zbral 14 točk za Dallas, ki je izgubil že peto tekmo zapored. Dončić, ki je pred tem dosegel rekordnih 31 točk pri San Antoniu, je v Kalifornijo sicer prišel s povprečjem 20,4 točke na tekmo.


 

Naslednji tekmec New York


Dallas ima zdaj dve zmagi in šest porazov, v noči na soboto bo gostil New York. Dončić je v Los Angelesu igral 28 minut, dosegel 14 točk (met 5:11; za tri 3:6, prosti meti 1:2), 5 skokov in 7 podaj. Zanimivo, prvič se je med strelce vpisal šele v 32. minuti.

Pri Dallasu so več točk zbrali Matthews (21), Harrison Barnes (19) in J. J. Barea (15).

Zdelo se je že, da je tekma odločena, ko je LA, ki je vodil ves čas (ob polčasu 66:59), s serijo 17:4 slabih pet minut pred koncem tretje četrtine ušel na 87:68, vendar so se gostje vrnili.

Luka Dončić se je takole veselil zadete trojke. FOTO: AP
Luka Dončić se je takole veselil zadete trojke. FOTO: AP


Z Jamesom izmenjala dresa


James je sicer vzornik mladega Luke Dončića, ki je pred naborom v šali izjavil, da si v ligi NBA najbolj želi zabiti koš prek LeBrona. Po tekmi je Dončić šel do domače slačilnice, tam mirno čakal pred vrati, nakar mu je James prinesel podpisani dres. »Vedno sem si ga želel imeti,« je povedal 19-letni Dončić: »O izmenjavi dresov sva se dogovorila med tekmo, ta je bila zame posebno doživetje, dolgo sem sanjal o njej,« je povedal nekdanji igralec Real Madrida. James mu je na dres pripisal: "Strive for Greatness".

LeBron James si je celo vzel čas za nekaj besed o Dončiću: »Evropski igralci se zaradi nastopanja v evroligi razvijejo hitreje od ameriških. Dončić je že nekaj let v vrhunski košarki, od svojega 15. leta, če se ne motim. Zato to zanj ni nič novega

Luka Dončić je občutil moč Lebrona Jamesa. FOTO: AP
Luka Dončić je občutil moč Lebrona Jamesa. FOTO: AP







 

Preberite še:

Komentarji: