Dončić v 16 dneh prejel več glasov, kot ima Slovenija prebivalcev

Luka Dončić v glasovanju za tekmo zvezd v ligi NBA med vsemi igralci zdaj četrti.
Fotografija: Luka Dončić v glasovanju pri zahodni konferenci zaostaja le za velikim LeBronom Jamesom. FOTO: Mavric Pivk/Delo
Odpri galerijo
Luka Dončić v glasovanju pri zahodni konferenci zaostaja le za velikim LeBronom Jamesom. FOTO: Mavric Pivk/Delo

Slovenski košarkarski as Luka Dončić s svojimi potezami v NBA vse bolj osvaja javnost v ZDA, pa tudi po svetu, kar se pozna tudi v javnem glasovanju za tekmo vseh zvezd lige, pri katerem je zdaj že na četrtem mestu med vsemi igralci. V 16 dneh glasovanja je doslej prejel približno 2,2 milijona glasov.

Med igralci v zahodni konferenci najmočnejše košarkarske lige na svetu Dončić zaostaja le za LeBronom Jamesom, ki je doslej med vsemi prejel največ glasov, skoraj 2,8 milijona. Na vzhodu pa s slabimi 2,7 milijona glasovi vodi Giannis Antetokounmpo, na drugem mestu je Kyrie Irving z malo manj kot 2,4 milijona glasovi.



Dončić je na zahodu med drugim pred dvakratnim najkoristnejšim igralcem lige in nosilcem treh prstanov z Golden State Warriors Stephenom Curryjem, ki je doslej prejel približno 2,1 milijona glasov. Za njim zaostajajo tudi zvezdniki kot so James Harden, Paul George, Kevin Durant ...

Javno spletno in mobilno glasovanje za predstavnike lige, ki se bodo pomerili na vsakoletni ekshibicijski tekmi najsvetlejših zvezd 17. februarja v Charlottu, je odprto do 21. januarja. Glas ljudstva bo prispeval polovico glasov v skupnem seštevku za izbor predstavnikov, preostalo polovico pa glasovanje med igralci lige in predstavniki medijev.



 

Preberite še:

Komentarji: